7 oktober OPEN DAG: ONTDEK HET IJSSELLANDSCHAP

Kom zaterdag 7 oktober naar onze OPEN DAG en ontdek, ervaar en proef het IJssellandschap.  Er zijn vele activiteiten voor jong en oud(er). Vier 750 jaar boeren, burgers en buitenlui met ons mee!

We zijn trots op het IJssellandschap en willen je graag laten ervaren wat we doen om het landschap nog mooier te maken en te behouden voor de generaties na ons. Je maakt kennis met alle aspecten van IJssellandschap. Struin langs de verschillende pleinen: ‘Bos en Natuur’, ‘Beheer’, ‘Samen doen’ en ‘Ambacht en Vakmanschap’. Maak kennis met medewerkers van IJssellandschap: de schilders, timmermannen en groenmedewerkers. Ze vertellen je graag hun verhaal en laten hun werk zien.

Hart voor het IJssellandschap
In het IJssellandschap zijn ook tal van (groene) partners actief zoals onze pachters,  IVN, Wakkere boerinnen, St. IJsselhoeven, jachtcombinaties, Salland Boert en Eet bewust en Vogelwerkgroep IJsselstreek. Ook zij presenteren zich op een erf en delen graag hun liefde voor het landschap.
Beleef het mee
Onze Open Dag is vooral dóen en ervaren. Luister naar de verhalen van Margaretha en Dirk, de middeleeuwse ‘kostkopers’. Kijk hoe de mobiele houtzager te werk gaat en snuif de geur van pas gezaagd hout. Er is een motorzaagkunstenaar en Rietdekker Aarnink laat zien hoe je een rietenkap maakt.

Proef  lokale lekkernijen van boer & jager. Bewonder de schapen van de Deventer schaapskudde en de koeien van Boer Berrie Klein Swormink en hoor meer over het natuurbeheer dat zij uitvoeren voor IJssellandschap.   Ook kinderen kunnen naar hartenlust meedoen aan diverse activiteiten zoals kabouters schilderen of broodbakken met scouting Steyn. Erfconsulenten van het Oversticht helpen je bij erfvragen met advies en schets.

Kom ook!
Ga mee op ontdekkingsreis en kom op 7 oktober van 10.30 – 16.30 uur naar onze werkplaats aan de Raalterweg 18 in Schalkhaar. Met werkloods, dus ook bij minder goed weer is er zeker wat te doen. De toegang is gratis. Check onze website voor een actueel overzicht.

Zie voor alle deelnemers en hun bijdrage:  Deelnemersoverzicht Open Dag


Nieuwsbrief