Buitenplaats Het Schol zoekt groene vrijwilligers!

Stichting IJssellandschap en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren zaterdag 12 maart een kennismakingsochtend voor een nieuw op te richten vrijwilligersgroep op buitenplaats ’t Schol tussen Deventer en Wilp. De vrijwilligers gaan helpen bij het herstel en onderhoud van de landschapselementen. Naast de kennismaking met de buitenplaats geeft de boswachter een rondleiding en is er uitleg over het vrijwilligerswerk. Natuurlijk gaan we ook aan de slag. Zo kan je zelf ervaren of het vrijwilligerswerk op ’t Schol bij je past. We sluiten af met een lunch. Wil je graag buiten werken en samen met andere vrijwilligers een bijdrage leveren aan het landschap en cultuurhistorie? Kom zaterdag 12 maart naar de informatie- en publiekswerkdag op buitenplaats Het Schol. Meld je vooraf aan via info@ijssellandschap.nl.

Programma 12 maart
We verzamelen zaterdag 12 maart om 10.00 uur op de buitenplaats aan de Wilpsedijk. Een beheerder van Stichting IJssellandschap geeft een rondleiding en vertelt over de geschiedenis en het werk op de buitenplaats. Daarna kunt u onder begeleiding kennis maken met het vrijwilligerswerk. Rond 12.30 uur staat er een eenvoudige lunch klaar voor alle deelnemers. Vervolgens vertelt SLG hoe het vrijwilligerswerk eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Wilt u meedoen aan deze dag? Wij vragen u zich voor 8 maart a.s. aan te melden via info@ijssellandschap.nl. Het aantal deelnemers is beperkt. Wacht dan ook niet te lang met aanmelden.

Groene parel
Buitenplaatsen zijn groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Het Schol is een prachtig landgoed. Enigszins verborgen tegen de Steenenkamer in Deventer en langs de Wilpse dijk. Landhuis Het Schol is het hoofdgebouw van de gelijknamige, rijksbeschermde, historische buitenplaats. Op de buitenplaats liggen niet alleen prachtige bossen, weilanden, een waterpartij maar ook Klompenpad het Fliertpad.
Het landhuis was in 1976 als “Hotel Hartenstein” te zien in de film A Bridge Too Far.

Vrijwilligerswerk & SLG
Sinds 2012 heeft SLG meer dan dertig werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft veel ervaring met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl.

 

De publiekswerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

 

 

Nieuwsbrief