Lindeboom geplant in het kader van 750 jaar IJssellandschap

Op vrijdag 26 januari is door Agrarische Natuurvereniging (ANV) Groen Salland en BiomasSalland tijdens een feestelijke bijeenkomst een lindeboom geplant in het weiland voor de werkplaats van IJssellandschap aan de Raalterweg in Schalkhaar. De Linde is een cadeau van beide organisaties aan IJssellandschap vanwege het 750 jarige jubileum van de stichting.

De lindeboom staat voor duurzaamheid, een linde kan zeker 750 jaar oud worden, verbondenheid en bescherming. Mooie symboliek als het gaat om de doelstellingen van, en samenwerking tussen de drie organisaties waarbij duurzaamheid en bescherming van het landschap centraal staan.

IJssellandschap beheert, ontwikkelt en beschermt met haar medewerkers en vrijwilligers 4000 ha natuur- en cultuurgrond rond Deventer, ANV Salland is een club boeren, burgers en buitenlui die zich inzetten voor ons prachtige buitengebied met als doel om inwoners van stad en buitengebied te inspireren en te stimuleren om erf en landschapselementen te onderhouden. Voor IJssellandschap onderhoudt de ANV bosranden en houtwallen en met elkaar voeren ze het project ‘Bloemrijke Grasranden’ uit. Biomassalland heeft als doelstelling het duurzaam en rendabel mobiliseren van lokale en regionale biomassastromen ten behoeven van duurzame opwekking van energie binnen Salland. Hiertoe versnipperen ze bijvoorbeeld houtafval van IJssellandschap voor houtsnipperkachels.

Nieuwsbrief