vr. 6 okt Symposium Rentmeesterdag – Sion

Symposium “Rentmeester van de toekomst”
6 oktober, abdij Sion

Rentmeesterschap is hard nodig en zeer actueel. Een solide en vitale samenleving vereist rentmeesterschap. De kunst om volhardend te blijven (investeren), en tegelijkertijd de kunst om te veranderen indien de tijd daar rijp voor is. Rentmeesterschap is van levensbelang in de profit en non-profit sectoren.

Dit symposium wordt georganiseerd door IJssellandschap in het kader van haar 750e verjaardag.
Tijdens deze feestelijke dag onderzoekt u uw rentmeesterschap vanuit verschillende invalshoeken en met diverse werkvormen. In  casussen uit verschillende sectoren bespreken we de taaiheid en soepelheid van het rentmeesterschap.

Voor wie?
Dit symposium is bestemd voor iedereen die te maken heeft met rentmeesterschap, bijvoorbeeld bij het beheer van landerijen en onroerend goed, in de rechtspraak, zorg, waterschappen, familiebedrijven, overheden etc.
Locatie
Abdij Sion is onze locatie van inspiratie. Sinds de monniken naar Schiermonnikoog vertrokken, bepalen volharding en verandering hier de orde van de dag.
Programma
KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
U wordt ontvangen  in stijl van de abdij. In de introductie wordt zowel 750 jaar IJssellandschap uitgelicht als de (nieuwe) ontwikkeling van abdij Sion.  Dagvoorzitter is Hannie te  Grotenhuis.
Forum
In het forum beproeven 4 forumleden het geheim van rentmeesterschap. Forumleden zijn:  Margreet Blaisse, president van de rechtbank Gelderland,  Alfred van Hall, dijkgraaf Hunze en Aa, Ruud Klarenbeek, directeur van zorginstelling J.P. van der Bent  en Ilse Matser, lector familiebedrijven.
Na dit forum test u zelf je rentmeesterschap.
Lezingen
Filosoof Karel van Haaften neemt u mee in de filosofie en betekenis van rentmeesterschap en  hoogleraar Gerda van Dijk zal u laten zien dat organisaties veel kunnen leren van de continuïteit en verandering in ecosystemen.
Lunch
U geniet van een lunch in kloosterstijl (bruin brood en bier)
Casussen
U verdiept uw inzicht in rentmeesterschap d.m.v. de techniek van intervisie bij zeer uiteenlopende casussen (landgoederen, natuur en landschap, familiebedrijf, onroerend goed, rechtsspraak, landbouw, waterschap enz.).
Reflectie 
We sluiten af met een reflectie op de dag.
Praktische informatie
Datum en tijd:   6 oktober, 9.30 – 17.00 uur
Locatie:   Abdij Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen
Kosten, deelnemers  175 euro , max. 150 deelnemers
Studenten en vrijwilligers  75 euro.
Inschrijven en info:  rentmeester@ijssellandschap.nl

Nieuwsbrief