do. 26 mei Stadsboerderij Heerlijkheid Linde opent haar deuren!

Aan de rand van Deventer, tegen de wijk de Vijfhoek, wordt op 26 mei (Hemelvaartsdag) de nieuwe Stadsboerderij Heerlijkheid Linde geopend met een Open Dag. Bezoekers worden door de ondernemers Christian en Sanne Klein Koerkamp van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op dit biologische melkveebedrijf met de eerste Vrij Leven Stal in Nederland. In en rondom de stal zijn ook de boerderijwinkel, de ijsmakerij, het terras en een natuurspeelplek voor kinderen te vinden. Op de Open Dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd en komen de bezoekers meer te weten over dit bijzondere bedrijf en het natuurrijke gebied waar stad en land elkaar ontmoeten.

Na jaren van plannenmakerij en voorbereiding in samenwerking met gebiedseigenaar stichting IJssellandschap én met input van omwonenden en experts, is stadsboerderij Heerlijkheid Linde werkelijkheid geworden. Sanne & Christian Klein Koerkamp hebben hier een nieuw innovatief biologisch melkveebedrijf gebouwd met een unieke ronde stal die volgens het “Vrij Leven Stal” principe gebouwd is. Met oog voor dierwelzijn, comfort en extensief gezond bodembeheer. De koeien grazen in de kruidenrijke weilanden om de boerderij heen waar een boomgaard, kikkerpoel en heggen al recent aan zijn toegevoegd.

Er is op deze stadsboerderij dagelijks van alles te zien en te beleven;  vanuit de boerderijwinkel met lokale producten, heb je een prachtig uitzicht op de koeienstal. Kinderen vermaken zich bij de natuurlijke speelplek en ze kunnen kalfjes en geitjes knuffelen in het dierenweitje. Van het zelfgemaakte boerenijs geniet je op het terras met uitzicht op de groene omgeving. Er is voor iedereen plek op Heerlijkheid Linde, om te recreëren, genieten, beleven, mee te helpen en te ontmoeten. Van harte welkom!

Open Dag op donderdag 26 mei (Hemelvaart) van 10.00 – 17.00 uur.
Adres: Slinkmansweg 2, Schalkhaar.
Fietsers en wandelaars via Grondhuisweg.

www.heerlijkheidlinde.nl

 

Nieuwsbrief