Excursie 29 mei: Ontdek het landschap rond de Kiekenbelt

Ontdek het landschap rond de Kiekenbelt

Op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, kun je mee met IVN Deventer naar een bijzondere plek in Deventer: de Kiekenbelt bij de Gooiermars (langs Holterweg/tegen de Vijfhoek). Dit is zo’n gebiedje waar je langs rijdt, zonder te weten wat voor landschap er nou toch achter de bomenrij verstopt ligt.

Start is om 10.00 uur op de Parkeerplaats op de kruising Holterweg en Kiekenbeltsweg in Deventer bij hectometerpaal 55.6 (komend vanaf Deventer richting Holten, nog voor Oude Molen).  De excursie duurt ongeveer 2 uur en onderweg krijg je natuurlijk uitleg over waar je bent en wat er in de natuur te zien is. Honden kunnen helaas niet mee.

Tijdens deze wandeling loop je door een afwisselend landschap van oude bossen, statige lanen, tussen de glooiende akkers en langs weilanden. Je komt ook langs een van de historisch markante plaatsen rondom Deventer: de Kiekenbelt. Onderweg zie je meerdere varensoorten, bloeiend dalkruid en waterviolier.Deze route is een van de Flora-routes in en rond Deventer die te vinden zijn in de IVNRouteapp.  Sowieso een hele gebruiksvriendelijke app met nog veel meer mooie routes!

Opgave bij excursies@ivndeventer.nl  Zie ook www.ivn.nl/afdeling/deventer

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

 

Nieuwsbrief