Festival Klaterklanken

Er zit muziek in het (IJssel)Landschap!

Op zaterdag 18 juli 2021 organiseert IJssellandschap in samenwerking met Festival Klaterklanken een heerlijk kleinschalig buitenfestival op Landgoed de Haere in Olst waarbij klassieke muziek de hoofdrol speelt.  Het festival zoekt naar de verbintenis tussen natuur, klassieke (moderne) muziek met een vleug jazz en improvisatie en ook het culturele erfgoed van het landgoed. Anders dan je wellicht gewend bent van het alom bekende Slotgrachtconcert dat voorheen op de Haere werd georganiseerd zijn er nu geen podia en tenten. De musici staan letterlijk in het gras, tussen de bomen, naast de grachten zonder kustmatige kaders. Daarbij staat topkwaliteit hoog in het vaandel, maar verder geen poeha.

De concertwandelingen in kleine groepen van maximaal 40 mensen zorgen voor een gemoedelijke sfeer en veel interactie tussen het publiek onderling, als ook tussen het publiek en de musici. Daarbij gaan we de artistieke uitdagingen aan om ons te profileren als buitenfestival dat met name een podium biedt aan jong talent en richt het festival zich ook op families met (jonge) kinderen.

Klaterklanken raakt, inspireert en verbindt mensen met elkaar, met muziek en met natuur. De natuurlijke omgeving versterkt deze werking.

Doordat Klaterklanken, er zit muziek in het IJssellandschap, een kleinschalig buitenfestival is biedt het meer flexibiliteit in deze coronacrisis. Mocht een groep van 40 mensen per wandeling niet verantwoord blijken, dan kunnen de concertwandelingen ook op individuele basis worden georganiseerd. Met grote buitenruimtes op tot onze beschikking kunnen de familie- en slotconcerten eenvoudig op 1,5 meter worden ingericht. Juist omdat er geen gebruik wordt gemaakt van podia en tenten.

Momenteel is de organisatie in volle gang. We houden je op de hoogte. Zie voor een impressie www.klaterklanken.nl

 

 

 

 

Nieuwsbrief