Rentmeesterdag 25 maart 2021

‘Onze’ Jaap neemt op 31 maart definitief afscheid als directeur van IJssellandschap.  Dit doen we met een aantal (digitale) inhoudelijke uitzwaaimomenten waaronder een Rentmeesterdag op donderdag 25 maart . Via Zoom: inloggen vanaf 14.20 – tot ca. 17.00 uur. 

Thema:
inZOOMen op (W)AARDEN. 

(W)AARDEN: Het zielswerkwoord van de rentmeester. De aarde als basis van ons bestaan met al haar waarden daaraan gekoppeld. De waarden duurzaam voor de lange termijn beheren en beter nog te versterken , hoort tot onze beroepsopdracht. Waarden als nieuw werkwoord en als beroepseed.

Welke waarden zijn belangrijk om te laten aarden zodat de aarde op de lange termijn gezond en veilig blijft voor mens, dier en plant. Welke waarden hanteren we zelf in onze eigen omgeving en meer specifiek welke waarden zijn van belang voor de toekomst van de landbouw, de natuur….IJssellandschap? Het thema (W)Aarden loopt als een rode draad door het inhoudelijke programma.  Else en Tjitske Starkenburg, beiden astronoom en dochters van Jaap,  en Jasper Starkenburg , manager Mammoet en zoon van,  nemen ons door middel van de zwaartekracht mee van het heelal richting de aarde. Sprekers zijn daarnaast o.a. ook Li An Phoa (drinkbare rivieren) en Jannemarie de Jong (rijksbouwmeester en pleitbezorger New Deal).

De middagvoorzitter is Hannie te Grotenhuis, www.prachttrajecten.nl, uiteraard is er een (hoofd)rol voor Jaap en zal Judith Snepvangers als nieuwe directeur, worden geïntroduceerd.

Het programma is inhoudelijk interessant en dient daarnaast tevens ter afscheid van Jaap. Niet alleen een Rentmeester-dag, maar dus ook met een Dag-rentmeester moment.  De middag is met en voor Jaap, maar niet volledig dóór Jaap. Er zit een aantal kleine verrassingen voor hem in.  Om die reden gaan we het programma hier ook niet volledig publiceren. Laat u verrassen (of verras Jaap),  uw aanwezigheid is sowieso al waarde-vol!

De rentmeesterdag is via Zoom en op uitnodiging. Heel graag ontvangen we uw aanmelding . U kunt hiervoor onderstaand formulier invullen. U ontvangt dan op een later moment een mail van ons met hierin een uitgebreider programma , een vraag en een link naar de digitale rentmeesterdag.

Tot dan!

Heeft u vragen over het programma of het afscheid, neem dan gerust contact op via j.nieboer@ijssellandschap.nl of 06-30335588 (nb. graag ook uw adresgegevens invullen voor onze administratie)

Aanmelden

  • U ontvangt na inschrijving van ons van te voren nog een programma en een verzoek voor en van Jaap. Mocht u verder nog vragen hebben bel dan gerust met Jet Nieboer 06-30335588 of mail j.nieboer@ijssellandschap.nl

Nieuwsbrief