zo. 24 juli Klassiek buitenfestival Klaterklanken

Na de succesvolle editie van Klaterklanken in 2021 op Landgoed de Haere komt de klassieke muziekkaravaan op zondag 24 juli 2022 terug in Olst!

Bezoekers wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties op het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, is een verrassing. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers.

De kaartverkoop start op 15 mei a.s. via www.klaterklanken.nl

Familieprogramma en gratis randprogramma
Naast deze concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten o.a. met het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent.

“Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

Vanaf 17 juli aanstaande begint de 5e editie van Klaterklanken. Dit landelijke buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen in Nederland.

Wanneer en waar
Klaterklanken is in de zomer van 2022 te zien op:
zondag 17 juli Buitenplaats Elswout in Overveen (Noord-Holland)
zaterdag 23 juli Kasteel Weldam in Markelo (Overijssel)
zondag 24 juli Landgoed de Haere in Olst (Overijssel)
zondag 4 september Kasteel Rosendael te Rozendaal (Gelderland)

Deelnemende musici en ensembles zijn onder andere:
ADAM Quartet, Jelmer de Moed, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Maat Saxophone Quartet, het Epos Ensemble en het Dianto Reed Quintet.

Net zoals in de voorgaande jaren laten de musici ook in 2022 hun muzikale visie horen op de romantische klaterende beekjes, de onverwachte folies, de statige gebouwen, de fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op de vaak sprookjesachtige landgoederen en buitenplaatsen. Het reizende festival kent dit jaar de nieuwe locatie Landgoed Weldam in Markelo.
Meer informatie over Klaterklanken op www.klaterklanken.nl

Kaartverkoop via www.klaterklanken.nl

 

Nieuwsbrief