Vrijwilliger in het groen

  • Vrijwilligers_slider

Vrijwilliger in het groen

Als IJssellandschap willen we natuurlijk al onze bezittingen graag goed onderhouden. Wat betreft het bos- en natuurbeheer dienen de paden en de lanen, bosranden en verjongingsgaten wel bijgehouden te worden zodat de omgeving nog weer een stukje mooier en/of toegankelijker wordt. Omdat we als stichting niet al het ‘handwerk’ zelf kunnen doen worden we geholpen door de groenvrijwilligers (elke week op dinsdag en maandelijks op zaterdag). Het groene vrijwilligerswerk is een prima manier om meer bij je naaste omgeving betrokken te worden, deze omgeving nog beter te onderhouden en te laten zien en tevens zelf lekker buiten bezig te zijn met de mede-vrijwilligers.

Wekelijks op dinsdagmorgen gaat een aantal vrijwilligers aan de slag in de bossen, parken of de natuurterreinen van IJssellandschap.

Het werk bestaat grotendeels uit het beheer in de vorm van licht handwerk wat met de handzaag of knipschaar gedaan kan worden zoals het terugdringen van overheersende en ongewenste soorten op plekken waar jong bos opgroeit, planten, onderhouden van paden en lanen. Er wordt gewerkt op alle landgoederen van IJssellandschap.

Ook hebben we een maandelijkse zaterdaggroep (m.u.v zomer maanden). Deze enthousiaste groep gaat meestal aan slag rondom landgoed Nieuw Rande te Diepenveen.

Mocht u interesse hebben om als vrijwilliger in de natuurterreinen van IJssellandschap aan de slag te gaan dan kunt u contact opnemen met IJssellandschap (Jet Nieboer) via 0570-635955 of j.nieboer@ijssellandschap.nl