Vrijwilligers groen dinsdag

Park de Haere 2

Vrijwilligers

Landschapsonderhoud

Als IJssellandschap willen we natuurlijk al onze bezittingen graag goed onderhouden. Wat betreft het bos- en natuurbeheer dienen de paden en de lanen, bosranden en verjongingsgaten bijgehouden te worden zodat de omgeving nog weer een stukje mooier en/of toegankelijker wordt. Omdat we als stichting niet al het ‘handwerk’ zelf kunnen doen worden we geholpen door de groenvrijwilligers (elke week op dinsdag en maandelijks op zaterdag). Het groene vrijwilligerswerk is een prima manier om meer bij je naaste omgeving betrokken te worden, deze omgeving nog beter te onderhouden en te laten zien en tevens zelf lekker buiten bezig te zijn met de mede-vrijwilligers.

Dinsdagmorgen Groene Vrijwilligers
Wekelijks, het hele jaar rond, op dinsdagmorgen gaat een groep vrijwilligers (meestal tussen de 8-12 personen) aan de slag in de bossen, parken of de natuurterreinen van IJssellandschap. Het werk bestaat grotendeels uit het beheer in de vorm van licht handwerk wat met de handzaag of knipschaar gedaan kan worden zoals het terugdringen van overheersende en ongewenste soorten op plekken waar jong bos opgroeit, planten, onderhouden van paden en lanen. Er wordt gewerkt op alle landgoederen van IJssellandschap.
Ook hebben we een maandelijkse zaterdaggroep (m.u.v zomer maanden). Deze enthousiaste groep gaat meestal aan slag rondom landgoed Nieuw Rande te Diepenveen.

1 keer in de maand (m.u.v. de zomermaanden) komt de zaterdagochtend groep bijeen om aan de slag te gaan in het IJssellandschap.

Interesse in  (groen) vrijwilligerswerk bij IJssellandschap. Neem contact op met Jet Nieboer, coördinator vrijwilligers, via 0570-635955 of j.nieboer@ijssellandschap.nl.