AGENDA LANDGOED DE VELDHUIZEN januari/februari

20,21,22 januari en 4 en 19 februari
De verhalenwagen gaat een jaar lang op ontdekkingsreis op zoek naar prachtige belevenissen, mooie verhalen en ont-moetingen. 12 maanden, 6 landgoederen van IJssellandschap, elke twee maanden op weg naar een volgende locatie. In januari en februari 2017 staat de wagen op Landgoed De Veldhuizen.  De Veldhuizen is al sinds 1367 in het bezit van het Heilige Geest Gasthuis, de voorloper van IJssellandschap!! Op de  Veldhuizen heeft IJssellandschap o.a. 4 huur/pachtboerderijen. 2 zijn hiervan als melkveehouderij in bedrijf, 1 is een boerencamping met landbouwactiviteiten (www.dekleverkamp.nl) en 1  een erf in transitie met een zorgkwekerij (www.hetnieuweveld.nl). 

Beleef een spannende avond met de verhalenverteller in de verhalenwagen /erf Klein Veldhuis – fam. Albers
Verhalenvertelster Jannah Wijffels, boeit als Kostkoper Margareta jong en oud met een verhaal over het IJssellandschap van vroeger. Een alleenstaande  vrouw speelt er een belangrijke rol in en ook Geert Grote wordt genoemd. Laat je meevoeren naar het verleden en  kom luisteren in de  (verwarmde) Verhalenwagen!  Max. 10 personen en vol=vol. Aanmelden van te voren (info@ijssellandschap.nl). Kosten € 2,50 pp incl. kopje thee.
Vrijdag 20 januari 20.00 – 21.00 uur en zaterdag 21 januari 17.00 – 18.00 uur
Nb. het verhaal in de verhalenwagen is ook op andere tijdstippen op aanvraag te boeken.  Romantisch met z’n tweetjes of wellicht minder romantisch maar net zo leuk, met de hele familie!

Op Excursie!             Vertrek vanaf de excursiewagen / erf Klein Veldhuis-fam. Albers
Trek de wandelschoenen aan en struin met ‘de boswachter’ door statige lanen, langs kikkerpoelen en de natuur bij de Moespotleide. Zie de toewijding waarmee wij met onze vrijwilligers voor IJssellandschap zorgen. Snuif de frisse geur op en laat de rust op je inwerken. Veldhuizen is in elk seizoen puur genieten! € 2,50 pp
Zondag 22 januari 10.00 – 11.30 uur – aanmelden van te voren (info@ijssellandschap.nl). 

Bij de boer & Melk Proeven bij de Melkwagen!  / erf Groot Veldhuis – fam. Te Riele (ALLEEN OP AANMELDING / dus geen opendag!)
Met melk meer mans! Vandaag kan je worden rondgeleid door de famlie te Riele op Erve Groot Veldhuis. Prachtige koeien hebben ze! Geen smalle Holstein koe maar een lekker vol mixras. De koeien hebben het goed bij de familie, ze liggen op  schuimmatrassen en in de zomer komen ze heerlijk buiten. De boer neemt je mee over het erf, en vertelt van alles! Wist je bijvoorbeeld dat een koe maar 20 minuten slaapt per dag? De wagen wordt omgebouwd tot melkwagen waar de vrouw des huizes, Dorien je vertelt over melk. Proef er oermelk (A2 melk) vers van de (oer)koe. Dat is super lekker en gezond! Mensen die niet goed tegen een bepaald type eiwit in de gangbare melk kunnen, verdragen A2 melk vaak wel. Proef jij het verschil met ‘gewone’ melk? Kinderen kunnen zelf boter maken en een mooie melksnor laten groeien! Let op: het is geen open dag, maar er worden rondleidingen georganiseerd op bepaalde tijden waar je voor kunt aanmelden. Zodra je je aanmeldt (info@ijssellandschap.nl) krijg je het programma toegestuurd en kun je je inschrijven op de nog beschikbare tijd. Deelname gratis.
Zaterdag 4 februari 10.00 – 14.00 uur.

Stoere scouts, kaarsen en andere verhalen!
De wagen staat vandaag bij Zorgkwekerij het Nieuwe Veld aan de Boxbergerweg in Diepenveen.
De Scouting pres. Steyn is aanwezig en het prachtige verhaal van de kaars van Haderslief wordt verteld.
zaterdag 18 februari, tijdstip nog niet bekend

In maart en april staat de wagen op verschillende data op Stadsland/Ossenwaard/het Schol tegenover stad Deventer. Hou de website en facebook in de gaten voor het programma! 

 

 

 

 

Nieuwsbrief