AGENDA LANDGOED Bolwerksweide, ‘T Schol, Ossenwaard en Stadsland maart/april

En daar gaat De Verhalenwagen…. op weg naar de volgende bestemming. Heel wat meegemaakt op Landgoed De Veldhuizen en tijd voor nieuwe avonturen. Trap ‘m an…zeggen we dan op z’n Sallands, en op naar ’t Schol, Bolwerksweide, de Ossenwaard en Stadsland. Genoeg te ontdekken daar.

Te voet, te fiets of vanuit De Verhalenwagen zijn de landgoederen prachtig, maar bijna nog mooier is het vanuit de lucht! Vlieg als een vogel over De Ossenwaard, t Schol, Bolwerksweide en Stadsland : VLIEG MEE!

Spoorzoeken in de Ossenwaard
zaterdag 11 maart 09.30 uur  VANWEGE HET HOGE WATER VERPLAATST NAAR za. 15 april.
Beverpootjes? Flamingotenen?  Ondanks dat de Ossenwaard in het kader van Ruimte voor de Rivier recent nog een grote metamorfose heeft ondergaan is de natuur hard aan het terugkomen. De nieuwe bewoners lijken in dienst van Rijkswaterstaat; vol enthousiasme knagen de bevers  zoveel mogelijk boompjes omver , zo kan de IJssel vlot doorstromen bij hoogwater! Ga mee met Jeroen Kloppenburg, ervaren spoorzoeker (www.weylintracking.nl) en begenadigd verteller en ontdek wat je anders nooit zou zien! Aanmelden via info@ijssellandschap.nl
Start 09.30 uur, duur ca. 2 uur. Incl koffie/thee/soep bij De Verhalenwagen (=sporenwagen) . 5 euro pp.  Aanmelden info@ijssellandschap.nl

Sssssst, stilte op ’t Schol
Zondag 19 maart, 10.00 uur
Landgoed t Schol is een pareltje niet ver van de stad. Iedereen kent wel het prachtige huis (particulier eigendom) dat een rol heeft gespeeld in de film ‘Een brug te ver’. Begeleider Jaap neemt je graag mee om in alle rust het landgoed te ontdekken. Gebruik je zintuigen, voel de rust, hoor de vogels, sta stil bij de stilte en geniet! Met een lichte lunch in de verhalenwagen om af te sluiten. 7,50 euro inclusief lunch. Aanmelden info@ijssellandschap.nl

Zoekt en gij zult vinden!
zaterdag 8 april, 10.30 uur – 15.00 uur – alleen voor leden van metaaldetectorverenigingen en na aanmelding
Lang geleden, werd stadafval vanuit de beerput gestort op stadsland. Daar viel nog wel eens wat in, in die beerput en dat levert nu nog altijd vele mooie vondsten op. Munten, gespen, aardewerk, pijpjes…. IJssellandschap geeft beperkt toestemming aan leden van de metaaldetectorvereniging te  zoeken op Stadsland (in overeenstemming met de boer).  Samen met de Stadsarcheoloog Bart Vermeulen organiseren we deze dag een echt ‘zoekersevent’.  Archeologie Deventer en studenten van Saxion zijn aanwezig om de vondsten van die dag te duiden. De Verhalenwagen is speciaal omgebouwd tot mini-museum om de mooiste vondsten ten toon te stellen. Voor het ‘grote publiek’ zal later in de tijd nog een mogelijkheid zijn om de vondsten te bewonder (hou de agenda in de gaten!).

Studenten CIBAB
febr – apr
Studenten van het Cibab, derde jaars restauratie & decoratie,  geven hun visie op de Ossenwaard. Volg website/social-media en de agenda voor resultaat en expositie (datum nog niet bekend).

En dat is vast nog niet alles……net zoals het op de Veldhuizen is gegaan, zullen er ongetwijfeld nog nieuwe programma-onderdelen worden toegevoegd doordat we onderweg nog mooie kansen en mensen met ideeen ontmoeten. Heb je zelf ook een goed idee voor de Verhalenwagen,….laat het ons weten!

Nieuwsbrief