Persbericht Landgoed de Veldhuizen

Ontdek landgoed De Veldhuizen bij Diepenveen

IJssellandschap bestaat 750 jaar! Onze Verhalenwagen gaat dit jaar op ontdekkingsreis langs 6 van onze landgoederen op zoek naar avonturen. In januari en februari staat de wagen op landgoed De Veldhuizen.  Ervaar 750 jaar IJssellandschap en ga terug in de tijd met een mooi verhaal, ga op excursie of proef verse oermelk.

IJssellandschap beheert, ontwikkelt en beschermt 4000 hectare natuur- en cultuurgrond rond Deventer. Dit doen wij met hart voor het verleden, oor voor het heden en oog op de toekomst. Jaap Starkenburg, directeur IJssellandschap: “Ik nodig iedereen uit om landgoed De Veldhuizen in Diepenveen te ontdekken. Zie de toewijding waarmee wij met onze vrijwilligers voor dit landgoed zorgen, zodat de natuur groeit en bloeit en inwoners van stad en land er heerlijk kunnen wonen, werken en recreëren.”

Een spannende avond in de Verhalenwagen
Verhalenverteller Jannah Wijffels boeit als Kostkoper Margareta jong en oud met een verhaal over het IJssellandschap van vroeger. Een alleenstaande oude vrouw speelt er een belangrijke rol in. Had Geert Grote een relatie met haar? Kom luisteren: Vrijdag 20 januari 20.00 – 21.00 uur en zaterdag 21 januari 17.00 – 18.00 uur, Erve Klein Veldhuis, Veldhuizerdijk 1, Diepenveen, 2,50 p.p.

Op excursie!
Trek de wandelschoenen aan en struin met een gids door statige lanen, langs kikkerpoelen en de natuur bij de Moespotleide. Snuif de frisse geur op en laat de rust op je inwerken. De Veldhuizen is in elk seizoen puur genieten! We vertrekken zondag 22 januari om 10 uur bij Erve Klein Veldhuis, Veldhuizerdijk 1, Diepenveen, 2,50 p.p.

Oermelk en rondleiding op boerderij van morgen
Om de landbouw vitaal te houden, stimuleren wij nieuwe, duurzame initiatieven en boerderijen van morgen. Ontdek zo’n moderne boerderij van IJssellandschap en schrijf je in voor een rondleiding op Erve Groot Veldhuis. Proef oermelk (A2 melk) en yoghurt. Kinderen kunnen boter maken en een mooie melksnor laten groeien. Zaterdag 4 februari van 10-14 uur, Veldhuizerdijk 3, Diepenveen, AANMELDEN NOODZAKELIJK. Er zijn alleen rondleidingen op indeling.

Aanmelden
Meld je snel aan voor deze activiteiten via info@ijssellandschap, want vol=vol. De rondleiding op de melkveehouderij is in groepen met vaste starttijden. Deze ontvang je via e-mail.

Ga mee op ontdekkingsreis en volg ons op website en social media.

Nieuwsbrief