Hazepadfietsroute

HAZEPAD Verhalen FIETSROUTE

Spionnen, jagers en boeren. Heden, verleden en toekomst. Alles komt voorbij in de Hazepad verhalenfietsroute door het IJssellandschap. Een afwisselende fietsroute over het kenmerkende ‘platteland’ van Salland. Onderweg fiets je door bossen en natuurgebieden, langs weilanden, boerderijen en landgoederen. En langs de IJssel.

Het landschap lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Wat leeft er in dat natuurgebied? Van wie zijn die koeien eigenlijk? Wie woont er op de boerderij en wie heeft zijn sporen achtergelaten op het landgoed? Ontdek het landschap en haar (voormalige) bewoners door de verhalen die je onderweg tegenkomt en die je kunt luisteren, lezen en zien.

Verhalen die verzameld zijn door onze vrijwillige verhalenvangers worden afgewisseld met verhalen uit het verleden, met verhalende podcasts en animaties. Alle verhalen vormen samen het IJssellandschap. Net zoals de twaalf ornamenten van de paalmutsen (ontwerp Marieke de Jong) samen een haas vormen. Zie: VERHALENPALEN

De route gaat over de fietsknooppunten en kent voor de avonturiers een aantal zwerfommetjes: DE SLAKKEROUTES

Heb je zelf een mooi IJssellandschap verhaal of een verhalenvraag? We horen het graag! info@ijssellandschap.nl