14 juli Festival Klaterklanken De Haere in Olst

We zijn heel blij dat we dit jaar Festival Klaterklanken weer kunnen ontvangen op landgoed De Haere in Olst. Met je voeten in het gras en je hoofd vol muziek. Klaterklanken staat voor jonge, kleurrijke musici op idyllische plekken!

Bij Klaterklanken ontmoet je op een laagdrempelige manier de musici en de muziek. Tijdens een wandeling over het landgoed krijg je onderweg 5 korte klassieke concertjes. Zittend op de grond, in het park, in het bos, in de achtertuin van een bewoner geniet je van de prachtige klanken omlijst door de natuur. Je wordt vanzelf enthousiast van de jonge musici die je vol liefde meenemen in de muziek en het verhaal erachter.  Het is  een unieke belevenis!

Ook voor de zevende editie heeft Festival Klaterklanken een kleurrijk palet aan jonge topmusici geprogrammeerd. De line-up, die per locatie een beetje verschilt, bestaat oa. uit de virtuoze violiste Emma Roijackers met haar HearAndNow Collective, de Spaanse jazz-klarinettist Oriol Marès met de Syrische Ud-speler Talad Fayad, de vermaarde celliste Ella van Poucke, Isabel Pronk en haar trio, het multi-getalenteerde Oorkaan Ensemble, de aanstormende jonge cellist Alexander Warenberg, het sympathieke fagot en saxofoon duo Dulfer & Witteveen en het Osimun Quartet, bestaande uit vier jonge Spaanse saxofonisten. In het Kwartet+ programma speelt het gelauwerde Animato Kwartet samen met klarinettist Jelmer de Moed.

SPECIALE WANDELINGEN
Op veler verzoek zijn er dit jaar ook concertwandelingen voor mensen met een fysieke beperking en ‘stille’ wandelingen, waarin niet wordt gepraat en de groep kleiner is. Deze wandelingen voeren langs 3 concerten ipv 5.

PEUTER EN KLEUTERS
Voor de allerkleinsten is er de bijzondere muziekvoorstelling Thuis Best 2-6 jr over het gevoel van thuis zijn. In de middag is er één familiewandeling per locatie. Half juni wordt bekend of er ook nog een familieconcert komt.

RANDPROGRAMMA
Ook is er weer een gratis randprogramma met oa. de interactieve muziekinstallatie Rijsmasjien van het Rosa Ensemble, het swingende Orchestre Partout, het SEM Talentenpodium en onze eigen NatuurTalenten met hun Miniatuurtjes.

Festival Klaterklanken 2024

 

Zo 7 juli                      Bunnik (U)                 Fort bij Rijnauwen

Za 13 juli                    Rozendaal (GD)        Kasteel Rosendael

Zo 14 juli                    Olst (OV)                   Landgoed de Haere             

Zo 21 juli                    Overveen (NH)          Buitenplaats Elswout         

 

Tickets & Info: www.klaterklanken.nl

17 mei 2024

Nieuwsbrief