21 jaar en nu al het roer om

Welkom Lars

Van de techniek de natuur in, dat is wat Lars van Hell besloten heeft. Je kunt Lars (21) sinds juli in het veld tegenkomen als algemeen medewerker terreinbeheer. Na een monteursopleiding en 2 jaar in de garage te hebben gewerkt van een sloop- en grondverzetbedrijf, vond hij het tijd om het roer om te gooien en zijn interesse in de natuur te verweven in zijn werk.  Omdat het mogelijk was om de functie in te vullen als leer- werkplek was de vacature van IJssellandschap dan ook een schot in de roos. Lars start in september de opleiding BBL Bos en Natuur in Velp. Gedurende 2 jaar, 1 dag in de week naar school en de overige dagen bij IJssellandschap aan het werk.

’T is nog allemaal nieuw, maar Lars heeft het tot zover goed naar z’n zin. Het klikt met de medewerkers van de werkplaats en er zit een schat aan ervaring welke graag gedeeld wordt.  Naar school gaan is 1 ding, maar de meeste kennis leer je toch in de praktijk. Hij is al meerdere keren met bosmedewerker Ab mee geweest (31 jaar ervaring bij IJssellandschap!) om bijvoorbeeld te bosmaaien. Lars: ‘ik kon al wel bosmaaien maar als een leek, ik zwaaide dan in de rondte en vond het al heel wat. Het klinkt misschien gek, maar er zit toch echt techniek en tactiek achter om het goed te doen. Hij vervolgt: ‘Ik ben iemand van de praktijk en hou van de natuur, weet al wel wat van vogels en soorten maar ik kijk er naar uit om ook meer theorie te leren. Bijvoorbeeld bodem-,  bos- en grondkennis. Zodat je op die kennis besluiten kunt nemen om de werkzaamheden uit te voeren.  Ik woon in Heerde en kende IJssellandschap eigenlijk nog niet. Ik ben nu vooral bezig om me het gehele gebied eigen te maken, en ga dan ook met Klaas en Tino (respectievelijk terreinmedewerker bos- en natuur) veel op pad”.

Natuur en techniek, komen ook in Lars’ vrije tijd tot uiting. Zo struint hij graag door de ommelanden van Heerde, houdt hij van vissen, heeft een moestuin én een old-timer tractor, voor de liefhebbers: een rode MCCormick, die nog helemaal opgeknapt gaat worden.

Een win-win situatie dus, want Lars kan het roer omgooien en voor IJssellandschap is de combinatie ook waardevol; een enthousiaste terreinmedewerker met groene én technische kennis.

Lars, van harte welkom bij IJssellandschap en heel veel plezier in het werk én in de schoolbanken.

JN, 25 juli 2022 

Nieuwsbrief