do 9 februari a.s. Filmhuis De Haere – Portret van een Tuin

Donderdag 9 februari a.s.  wordt op landgoed De Haere de film: “Portret van een tuin” vertoond. De avond zal worden ingeleid door Gerben Visser, landschapsbeheerder IJssellandschap. Hij geeft een korte toelichting op het park van Landgoed De Haere. Komende tijd wordt het voorplein van Havezate de Haere met provinciale subsidie binnen het project Dulce et Utile (aangenaam en nuttig) opgeknapt. Er zal nader in gegaan worden op de invulling van het landschapspark in het verleden en het huidige gebruik.

Vervolgens wordt in de Havezate de Film ‘Portret van een tuin’ vertoond. Deze film van Rosie Stapel gaat over het werk van een 85-jarige snoeimeester en de tuinman aan de leibomen in een eeuwenoude moestuin op een Nederlands landgoed. Tijdens het snoeien hebben de mannen gesprekken over voedsel, het weer, de wereld en delen ze kennis op het gebied van groente en fruitteelt.Te midden van vers omgeploegde aarde, fruitbomen in de boomgaard en weelderige druivenranken worden we deelgenoot van de passie, gedrevenheid en kennis die de essentiële ingrediënten vormen voor het succesvol onderhouden van een grote moestuin.

Deelname aan deze avond is gratis (eventueel koffie/thee een drankje wel voor eigen rekening) maar er is beperkt plaats dus wel van te voren aanmelden via j.nieboer@ijssellandschap.nl. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur met de toelichting, vervolgens zal de film worden vertoond. Naar verwachting wordt de avond rond 21.30 uur afgesloten.

Nieuwsbrief