Aderlating IJssellandschap

Zoals al eerder aangekondigd in de nieuwsbrief vertrekt Jaap Starkenburg in april na 20 jaar als directeur. Maar dat niet alleen, ook Gerrit Klijn Velderman , bedrijfsleider buitendienst met specialisatie bosbeheer, zal in 2021 na 35 jaar bij IJssellandschap te hebben gewerkt afscheid nemen. Conclusie: een totaal van 55 jaar IJssellandschapervaring gaat met pensioen, een behoorlijke aderlating voor de stichting!

Net als Jaap, zal ook Gerrit uiteraard straks zeker gemist worden. Gerrit’s vader werkte al bij de Verenigde Gestichten dus hij  is opgegroeid met de stichting en heeft een ongelooflijke schat aan kennis. Niet alleen op bos- en natuurgebied maar ook op het gebied van de geschiedenis van de organisatie en de contacten in het veld. Ook Diny, zijn vrouw zet zich al jaren in voor de stichting.

De vacature Terreinmedewerker – Bosbeheer komt hiermee vacant. Solliciteren kan nu (sluiting 8 oktober).

https://ijssellandschap.nl/vacatureterreinmedewerkerbosbeheer/   

In het kader van de verhalenroute heeft Nienke Harmsen, vrijwillige verhalenvanger bij IJssellandschap een uitgebreid interview met Gerrit opgetekend, KLIK HIER.

Zoektocht algemeen directeur
De procedure voor de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur is ondertussen ook in volle gang. Bureau K+V uit Veenendaal is door bestuur en aantal medewerkers na een selectieronde gekozen om als werving-, en selectiebureau deze zoektocht te begeleiden. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de opvolging maar betrekt hier zeker ook de medewerkers bij als mede een delegatie van de pachtervereniging en de Raad van Advies. Recent is er een workshop georganiseerd waarbij samen werd nagedacht over de vraagstukken waar IJssellandschap de komende tijd voor staat en welk competenties daarbij nodig zijn. Onder andere met de opbrengst uit de workshop wordt een profiel opgesteld. De verwachting is dat medio oktober de vacature gepubliceerd gaat worden.

September 2020, Jet Nieboer.

Nieuwsbrief