Afsluiting Struinpad Hagenvoorde

AFSLUITING struinpad HAGENVOORDE

De in Europa en Nederland stevig toegenomen Essentaksterfte heeft in de bosstrook Hagenvoorde, langs Het Koeland in Schalkhaar, haar intrede gedaan. De situatie is momenteel niet meer veilig. Daarom ziet IJssellandschap zich genoodzaakt het struinpad door deze bosstrook tijdelijk af te sluiten tot de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Deze staan gepland in de nazomer van 2019.

Essentaksterfte
De bosstrook bestaat voor een groot deel uit essen. Vrijwel alle bomen zijn hier aangetast door de ziekte. De Essentaksterfte is een schimmelziekte die eerst de bladeren aantast, vervolgens de takken en uiteindelijk fataal is voor de hele boom. Hier is helaas tot nu toe niets tegen te doen.
meer weten? Zie de informatieve animatie van Staatsbosbeheer 

Nieuw aanplant
We zien als eigenaar en beheerder van de bosstrook Hagenvoorde, geen andere mogelijkheid dan deze bomen te vellen. Als beheerder zorgen we graag voor beleefbare bossen zodat mens en dier er van kunnen genieten. Daarom gaan we opnieuw inplanten met een diversiteit aan soorten jonge bomen voor een gevarieerd en aantrekkelijk aanzicht. De aanliggende bewoners zijn hierover recent in een buurtbijeenkomst geïnformeerd en zullen ook meedenken in het aanplantbeleid.

Uiteraard bent u altijd van harte welkom in een van de andere gebieden van IJssellandschap.

 

Nieuwsbrief