Bosterras weer open voor de vrijwilligers

Gisteren de terrassen open en vandaag een nieuw heugelijk feit: na de stop in maart zijn onze groene vrijwilligers 2 juni het veld weer in gegaan. Veel ruimte in het bos en het werkterrein dus de 1,5 meter is geen probleem, en met een aantal aanpassingen valt er weer goed en veilig te werken. Zo heeft ieder nu zijn/haar eigen handgereedschap. De ‘keet’ en bankjes hebben plaats gemaakt voor een take-away-krukje om tijdens de koffiepauze plaats te nemen op het ‘bosterras’ (helaas geen bediening :)!

Heel fijn om iedereen weer in goede gezondheid te treffen en in deze tijd van het ‘nieuwe (ab)normaal’ aan de slag te gaan in de natuur. De dinsdaggroep is echt een hechte groep. De groepsapp is natuurlijk ook een goed middel om contact te houden, maar tegen elkaar weer even ‘live’ zien en samen te werken,  kan natuurlijk niet veel op.

De klussen van de groene vrijwilligers zijn divers. De eerste klus bestaat uit het vrij maken van de verjongingsgaten op landgoed De Veldhuizen. De aangewaaide elzenopslag wordt voorzichtig weggehaald om de nieuwe boompjes een kans te geven zodat dit bosperceel zich kan ontwikkelen tot een divers en mooi geheel. Gelijk ook een fikse klus, het is best warm en de natuur heeft in de tussentijd niet stil gezeten.   Beste vrijwilligers, welkom terug en fijn dat jullie er weer zijn!

Nieuwsbrief