Buffels maaien ’t gras

De boer en boerin van Boer ’n Buffel Keizersrande zetten zich samen met de buffels in voor de natuur in de uiterwaarden én de waterveiligheid (volgens de normen van Rijkswaterstaat). De buffels houden de boel kort zodat hoogwater door kan stromen,  en de boer en boerin zorgen naast een rendabele bedrijfsvoering ook voor een mooi gevarieerd landschap waar het fijn is voor plant, dier en mens om te zijn.

Langs het dijkpaadje, parallel aan de IJsseldijk ter hoogte van Diepenveen/Hotel Gaia is het te steil om te maaien. Daarom worden de vriendelijke waterbuffels ingezet als grasmaaimachines. Vanaf heden is het hek ter plaatse hiervoor afgesloten. Als je het overstapje neemt over het draad kan je er nog altijd heerlijk wandelen. Geen vrees, de buffels lopen niet op het pad. Heb je een (aangelijnde!!!) hond? Dan kan je een stukje langs de dijk lopen om verderop het wandelpad weer op te pakken.

Boer ’n Buffel is biologisch dynamisch, en werkt met een gesloten kringloop. Ze brengen minder stalmest aan op de weides waardoor er veel soorten bloemen en kruiden groeien.

Waterbuffels zijn zeer geschikt voor het natuurbeheer in de uiterwaarden. Ze  gaan heel efficiënt om met het voer, en eten graag structuurrijk ruwvoer. Hierdoor kan de maaidatum worden uitgesteld. Weidevogels vinden het gebied aantrekkelijk door het hoge gras en diversiteit in het landschap.

Sinds kort wordt een aantal buffels gemolken, over niet te lange tijd kun je naast vlees ook zuivelproducten van de buffel vinden in het assortiment van de winkel (Welkom! Winkel elke zaterdag geopend van 10.00 – 14.00 uur).

 

Nieuwsbrief