VOLGEBOEKT! Cursus Leer mij Salland Kennen, 10 editie

Leer ook Salland kennen!
Zes avonden cursus en excursie: start ma. 12 maart 2018

Op maandagavond 12 maart 2018 start de 10e editie van de leukste cursus van Salland! Deze cursus bestaat uit zes avonden met interessante en veelzijdige informatie voor oude en nieuwe bewoners. Elke avond een andere locatie in o.a. Deventer, Olst, Loo-Bathmen en Frieswijk. De cursus wordt in april afgesloten met een dagexcursie door Salland. Vanwege het jubileumjaar wordt het een extra feestelijke editie.

De cursus richt zich op Salland als totaal, maar legt wel de nadruk op het landelijk gebied met connecties met de stad Deventer. De organiserende werkgroep werkt samen met IJssellandschap en Leader en wil laten zien hoe mooi Salland is en hoe interessant de geschiedenis. Daarom is ook voor locaties in het buitengebied gekozen om zo inderdaad ‘Salland beter te leren kennen’.

Elke van de zes avonden kent een thema: geschiedenis, economie, cultuur en streektaal, bestuur, agrarisch, saamhorigheid in de dorpen, religie en landgoederen. Het thema past ook bij de locatie. Twaalf deskundige docenten waaronder stadshistoricus Clemens Hogenstijn, historicus Ewout van der Horst, Jaap Starkenburg van IJssellandschap, archeoloog Bart Vermeulen, Robert Kemper van Sallands Erfgoed en Mieke Conijn van het Kunstenlab.
De start is op maandagavond 12 maart in Havezate De Haere om 19.30 uur. De kosten zijn € 150,- inclusief de dagexcursie met lunch. Aanmelden via info@ijssellandschap.nl of 0570-635955,

Flyer Leer mij Salland Kennen

Nieuwsbrief