De Natuur in en Corona

Bewegen is goed voor ons allemaal en een lekkere wandeling of fietsen in de omgeving is een fijne mogelijkheid om de zinnen even te verzetten in dit Corona-tijdperk. We wonen hier prachtige en het IJssellandschap biedt genoeg ruimte om te genieten. Natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen verstrekt door het RIVM en gebruik het gezonde verstand.

Zoek een rustig gebied op en hou ten alle tijden afstand van elkaar. Met name Landgoed Nieuw Rande en de Haere, maar ook in de Ossenwaard langs de IJssel zijn gebieden waar het normaliter (pre-corona) druk kan zijn. Speciaal ook voor de jongeren : ga niet in groepen langs de IJssel recreëren.  Gezondheid van ons allen staat voorop en daarbij willen wij natuurlijk ook voorkomen de gebieden te moeten afsluiten. 

Onze landgoederen en de natuur blijven dus voorlopig ‘geopend’.  Geplande excursies vervallen, en ook onze natuurwandelingen met senioren zijn helaas opgeschort. Vooral dat laatste betreuren we omdat de deelnemers de hele winter hebben uitgekeken elkaar weer te ontmoeten en samen naar buiten te gaan.

Algemeen: indien je naar buiten gaat,  neem dan de volgende richtlijnen in acht:

• Ga alleen of met een minimaal aantal (gezinsleden)
• Houd minimaal 1,5 afstand van anderen
• Vermijd de drukke momenten en gebieden
• Voel je je enigszins verkouden/grieperig, blijf thuis!
• Onze natuurkampeerterreinen zijn tot nader order gesloten.

Omdat de inzichten onderhevig zijn aan verandering, volg svp de laatste richtlijnen van het RIVM

Nieuwsbrief