Eiken geplant ter afsluiting jubileumjaar

Met het planten van 8 eiken door de 8 jubileum-ambassadeurs van IJssellandschap op Landgoed Keizersrande bij Diepenveen is de viering van 750 jaar IJssellandschap afgerond. De ambassadeurs, elk met hun eigen functie die symbool staat voor de stichting, hebben in 2017 de opdracht gekregen een blijvend document op te stellen dat over weer 750 jaar aangeeft hoe het er nu voorstaat en wat hun verwachting en hoop zijn voor de toekomst. De opdracht is geïnspireerd op het startdocument van 22 december 1267 waarin op te maken valt hoe de stichting is ontstaan. Het nieuwe document is bij het document uit 1267 toegevoegd aan het Stadsarchief in Deventer.
Een eeuwenoud gebruik
Naast dit document hebben de ambassadeurs op 24 maart 8 prachtige jonge eiken geplant en een bankje geplaatst bij het wandelpad op Keizersrande ter hoogte van de Schapenzandweg in Diepenveen. Ook is er een sokkel onthult met de volgende tekst: De 8 eiken in het weiland zijn geplant ter ere van het 750-jarige jubileum van IJssellandschap. Eiken geven uiting aan een mooi en vruchtbaar landschap. De planters, 8 ambassadeurs die symbool staan voor IJssellandschap, verbinden met dit eeuwenoude gebruik stad én land. Ze spreken hiermee de wens uit dat over weer 750 jaar het landschap nog altijd aantrekkelijk, rustgevend, vruchtbaar en vertrouwd is.
De ambassadeurs zijn:
De Kostkoper: Leo Albers
De Deventenaar: Andries Heidema
De Pachter: Guido Tuten
De Huurder: Marieke de Jong
De Gelovige: Wouter Meijboom
De Verpleegkundige: Ineke Schoemaker
De Bestuurder: Pauline van Essen
De Vrijwilliger: Albert Tiebot

Het bijzondere jubileumjaar mag dan afgerond zijn, natuurlijk gaat IJssellandschap samen met de partners verder met het beheren en ontwikkelen van het landschap in en rondom Deventer. Vol vertrouwen op naar de volgende 750 jaar!

Gelukkig hebben we de beelden nog! Zie onderstaande filmpjes van start en afsluiting met de ambassadeurs in de Athenaeumbibliotheek en vertrek van de Verhalenwagen.

Start jubileumjaar met de Ambassadeurs op 22 december 2016
Afsluiting met de Ambassadeurs op 22 december 2017

Nieuwsbrief