Duurzaam verjaardagsboeket

Hoera! Els Jonker was jarig en vierde dat in de pre-coronatijd gezellig met haar vrienden in Kasteel de Haere. ‘Kweenie, Ik heb alles al’, hoor je vaak op de vraag aan de jarige wat voor cadeau gewenst is. Els antwoordt dat niet, die pakt het namelijk anders aan; al een aantal jaar geeft ze aan haar gasten een goed doel of organisatie op die haar na aan het hart ligt. Mochten de genodigden aan dat doel willen geven dan worden ze daartoe van harte uitgenodigd. Dit jaar viel die eer te beurt aan IJssellandschap.

Els legt uit waarom: “al jaren ren ik met mijn Daventria clubje rondjes door het Kolkbos in Diepenveen. Dan komen we op de Kranenkamp, de Moespotleide en bij Sion. Ik vind het daar zo heerlijk, en ik vind het fijn dat IJssellandschap haar landgoederen openstelt en onderhoud, dus ik vond het een mooi gebaar om daarom dit jaar de stichting als goed doel uit te kiezen”.

Dat vonden wij bij IJssellandschap natuurlijk ook een heel mooi gebaar. We hebben Els daarom 2 boomboeketten aangeboden. Een boomboeket? Ja, een groepje bomen en struiken in een kleine cirkel geplaatst. In dit geval wilde peer, kers en mispel met daaromheen een aantal inheemse struiksoorten. Op de Moespotleide wordt door ons het natuurbeheer uitgevoerd en een keer maaien hoort daarbij. Het gras in het boomboeket blijft echter ongemaaid, waardoor het een mooie schuilplaats is voor wild en vogels.

Boomboeket (fotos @nicokloek)

Els is dus sportief en wilde ook zelf komen planten. Dat deden we begin maart, en het was nog best een klus, de wortels moeten diep de grond in. Maar nu staan ze er en kunnen ze naar hartenlust groeien.  Wie jarig is trakteert want de gift is natuurlijk ook eigenlijk een kadootje aan iedereen én aan haarzelf want zoals ze zelf aangeeft: “prachtig zoals IJssellandschap mij de kans gaf het verjaardagskado concreet te maken! Als we er met de bosgroep van Daventria langs hollen op de zaterdagmorgen kan ik nu ‘mijn’ bomen aanwijzen”. Tsja, dat is nog eens een duurzaam boeket! Dank, en nog van harte, Els!

Nieuwsbrief