Festival Klaterklanken Haere 18 juli

Landgoed de Haere in Olst is zondag 18 juli één van twee nieuwe locaties waar de 4e editie van Klaterklanken gaat plaatsvinden. Klaterklanken is het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek. De eerste drie edities van Klaterklanken waren in 2017, 2018 en 2019 op de Buitenplaats Elswout in Overveen. Naast Elswout (10 en 11 juli) en Landgoed de Haere vindt het festival dit jaar ook plaats in het park bij Kasteel Rosendael in Rozendaal (25 juli). De voorverkoop is gestart zie www.klaterklanken.nl

Klaterklanken bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer.  De opzet van Klaterklanken, met concertwandelingen in de natuur, maakt een coronaproof editie in juli 2021 mogelijk. Het aantal concerten is aangepast en het aantal bezoekers wordt beperkt.

Concertwandelingen
Kern van Klaterklanken zijn de concertwandelingen waarbij Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo (met o.a. Merel Vercammen) en Thomas Dulfer) miniconcerten geven op 5 verborgen plekken op Landgoed de Haere. Het publiek weet van tevoren niet waar de concerten zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van 30 personen langs de 5 locaties. In totaal zijn er 9 concertwandelingen en 3 speciale familiewandelingen. De dag wordt afgesloten met een interactief slotconcert van het Haagse ensemble But What About.

Familieprogramma’s
Net zoals voorgaande jaren zijn er naast de concertwandelingen ook familieconcerten. Op Landgoed de Haere en Kasteel Rosendael is de familieproductie Be Mozart te zien van het ensemble van acteur Ton Meijer.

Klaterklanken
Het succes van de eerdere edities van Klaterklanken kwam onder meer door de combinatie van de ongedwongen miniconcerten op de verrassende locaties midden in de natuur. Klaterklanken richt zich vooral op jonge musici met oog en oor voor het muzikale avontuur. Het festival streeft er nadrukkelijk niet naar om een doorsnee concertprogrammering te verplaatsen van de concertzaal naar de buitenlucht.

De Haere
IJssellandschap is blij om Klaterklanken te kunnen ontvangen op Landgoed de Haere aan de IJssel, gelegen in de gemeente Olst-Wijhe en op maar 7 km van Deventer.  Jet Nieboer, communicatiemedewerker IJssellandschap: ‘De Haere leent zich goed voor dit soort evenementen. ‘T geeft ook goede inspiratie met haar geheime hoekjes en de tegenstelling van de lieflijkheid van het landgoed zelf tegen over de dreiging van de koude oorlog door de aanwezigheid van de bunkers van de IJssellinie.  Hoopvol om op de Haere, ons landgoed van kunst en cultuur weer plek te kunnen bieden aan een evenement zoals Klaterklanken. Lekker buiten en met de natuur als prachtig decor!’.

Nieuwsbrief