Vervalt Herfst-Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap

Wegens te weinig aanmeldingen gaat de fietstocht niet door.

Fietsexcursie Landgoederen IJssellandschap
“Rijkdom en Verval”
Zondag 20 oktober, 13.00 uur.
Start: Deventer, Oude begraafplaats Diepenveenseweg 1, Deventer.

Ananassen kweken op een Sallands landgoed? Ja echt, Pierre Gustav Voute, een rijke zonderlinge fransman heeft het geprobeerd op de Haere in Olst. Dit soort weetjes en nog veel meer worden verteld tijdens de Fietsexcursie Landgoederen op zondag 20 oktober a.s. om 13.00 uur. Fiets mee met onze gidsen vanaf Deventer naar Olst, langs de landgoederen van IJssellandschap. Onderweg kom je alles te weten over de rijkdom en het verval door de eeuwen heen en een ontmoeting met een van de oude bewoners kan niet uitblijven!

Tijdens de fietsexcursie ga je aan de hand van de verhalen van twee illustere bewoners van landgoed Rande en De Haere de sporen ontdekken van het verleden. De excursie start op de oude begraafplaats in Deventer, aan de Diepenveenseweg waar vele Deventer notabelen begraven liggen. Onderweg is er een korte pauze op Landgoed Nieuw Rande in Diepenveen voor een kopje koffie/thee. De excursie eindigt op de Haere. Hier is gelegenheid om te genieten van het prachtige landgoed en/of te borrelen om daarna op eigen gelegenheid weer richting huis te fietsen.

Zin om mee te fietsen? Zondag 20 oktober, start om 13.00 uur bij de oude Deventer begraafplaats ter hoogte van Diepenveenseweg 1 in Deventer. Duur ca. 3 uur. Deelname 5 euro pp inclusief koffie/thee bij Hotel Gaia. Km: ca. 25
Aanmelden j.nieboer@ijssellandschap.nl

Nieuwsbrief