Hazepad Verhalenfietsroute

Hazepad Verhalenfietsroute

Spionnen, jagers en boeren. Heden, verleden en toekomst. Alles komt voorbij in de Hazepad Verhalenfietsroute van IJssellandschap. Een afwisselende permanente fietsroute deels langs de IJssel en door het landschap tussen Deventer, Olst, Lettele en Gorssel.

Het landschap lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar dat is het natuurlijk niet. Want van wie zijn die koeien eigenlijk en wat leeft er in dat natuurgebied? Wie woont er op die boerderij en wie heeft er op dat landgoed zijn sporen achter gelaten?

Ontdek het landschap en haar (voormalige) bewoners door de verhalen die je onderweg tegenkomt op de twaalf verhalenpalen, aangevuld met de verhalen via de website. Alle verhalen vormen samen het IJssellandschap. Net zoals alle ornamenten op de twaalf verhalenpalen samen de driedimensionale haas vormen, een ontwerp van beeldend kunstenaar Marieke de Jong.

Door de verhalen maken de bezoekers een tijdreis en kunnen ze het landschap beleven, ontstaat er interactie en begrip. Onze pachters/huurders en ondernemers vertellen graag waar ze mee bezig zijn en waarom. De fietsroute is voor IJssellandschap een aanleiding om meer verhalen te vertellen. En zeker ook om nieuwe verhalen op te halen.

Daarom:  juli Hazepad fietsmaand! Vanaf 4 juli kun je bij een aantal (horeca)adressen onderweg o.a. Kasteel de Haere en de VVV Deventer, de hele maand voor maar € 2,50 een hazepadtasje ophalen gevuld met de routekaart, lekkers voor onderweg en o.a. een verhalenkaart. Heb je zelf namelijk een vraag en wil je een bepaald verhaal uit het landschap horen laat het ons via de verhalenkaart weten. De mooiste verhalenvragen worden gepubliceerd en daarmee onderdeel van de fietsroute. www.ijssellandschap.nl/hazepadfietsroute

 

Nieuwsbrief