Heerlijkheid Linde wordt werkelijkheid

Bouw biologisch bedrijf Heerlijkheid Linde van start

Van betekenis zijn, dat is waar Christian en Sanne Klein Koerkamp als ondernemers van de biologische stadsboerderij Heerlijkheid Linde energie van krijgen. Dat de bouw van de stal na een lang proces van vergunningen en financiering nu is gestart, is voor hen dan ook een droom die werkelijkheid wordt.

kuierende koeien
Straks kuieren 55 koeien door de weilanden van Heerlijkheid Linde, het gebied langs de Oerdijk en tegenover de Vijfhoek, richting de stal om gemolken te worden. De nieuwe ronde stal heeft door de vorm en het gebruik van hout, een natuurlijke uitstraling en is daarmee passend in het landschap. Van de biologische melk wordt dadelijk onder andere heerlijk boerenijs gemaakt, waar je ook ter plekke van kunt genieten. Maar dat niet alleen; je kunt hier straks spelen, ontmoeten, kennis maken met het boerenleven én je boodschappen doen.

verbinding stad en land
In 2020 heeft stichting IJssellandschap 64 hectare grond van de gemeente Deventer verworven. IJssellandschap investeert in dit gebied om samen met de ondernemers een veelzijdig landschap te creëren voor de omgeving, waarbij een verbinding ontstaat tussen stad en land. Waar de boer weer produceert voor de omgeving en de natuur op termijn vanzelfsprekend onderdeel is van de bedrijfsvoering. Waar je elkaar kunt ontmoeten, deel kunt nemen, kennis maakt met het agrarische bedrijf en kunt genieten van een kleinschalig landschap met haar bloemenranden, heggen en fruitbomen.

lokale markt
Christian en Sanne zijn vanaf het begin van het visie- en aankoopproces betrokken geweest om de ambities invulling te geven. Lef en doorzettingsvermogen, én de wil om het anders te doen heb je nodig om hier dit innovatieve en biodiverse bedrijf neer te kunnen zetten. En dat is precies waar deze ondernemers voor staan. Voedsel produceren voor de lokale markt en op die manier direct waardering krijgen, is wat ze het liefste doen naast het in verbinding zijn met de omgeving. Een plek waar jong en oud zich betrokken voelt en je van harte wordt uitgenodigd om de wereld, of toch in ieder geval je eigen omgeving een klein stukje mooier te maken.

Het gebied en de stadsboerderij Heerlijkheid Linde vullen elkaar straks prachtig aan. Iedereen is er welkom. De opening staat gepland tussen Hemelvaart en Pinksteren. Check hiervoor social media en de website www.heerlijkheidlinde.nl

 

Impressie van de ronde stal (ID AGRO)
Nieuwsbrief