Help, tuinieren is hip!

Lekker met je handen in de aarde, je eigen groente en fruit kweken. Tuinieren is tegenwoordig harstikke hip. Een eigen moestuin hebben is echt niet meer voor alleen gepensioneerde ouderen, ook jongere mensen hebben het moestuinieren helemaal ontdekt. Naast het drukke leven van werk en gezin staat het werken in een volkstuin voor even tijd voor jezelf, rust en ontspanning. De nieuwsgierigheid en hang naar de natuur past in deze onrustige tijd. Je stopt een zaadje in de grond en samen met de natuur (en de nodige aandacht en geduld) zorg je ervoor dat er iets moois en heerlijks uit de grond komt.

Maar wat in de praktijk nog wel eens tegenvalt: tuinieren kost echt veel tijd. Het onkruid houdt geen rekening met de agenda van de goedwillende tuinder en de oogst wacht niet tot er tijd vrij gemaakt kan worden. Onvoorbereid een volkstuin huren zorgt vaak voor teleurstellingen en het enthousiasme vervaagt dan net zo snel als dat het onkruid de grond uit schiet. Helaas gaat dit vaak ten koste van de gepassioneerde medetuinders die het complex en zelfs hun eigen tuin overwoekert zien met het onkruid uit de buur-tuin.

Als IJssellandschap zijn we blij dat tuinieren een vlucht neemt. Het past binnen de doelstellingen van onze stichting. Om te zorgen dat we samen met onze volkstuinhuurders, onze complexen mooi en gezond kunnen houden wordt de verhuurprocedure, per 1 januari 2021 op enkele punten iets aangepast:

Nieuwe procedure verhuur volkstuin IJssellandschap
– Bij inschrijving krijgt men een bevestiging van datum inschrijving en wordt de inschrijfprocedure uitgelegd;
– Wanneer men een tuin accepteert, betaalt men een borg. Deze borg wordt terugbetaald bij een correcte oplevering volgens de Algemene Voorwaarden. De oplevering wordt gedaan samen met een medewerker van IJssellandschap;
– Er moet een aanvaardingscontract worden getekend waarop de huurder verklaart de tuin goed te onderhouden volgens de Algemene Voorwaarden.

Stop wachtlijst De Worp
Op dit moment hebben zich ruim 65 belangstellenden ingeschreven op de wachtlijst voor een tuin op de Worp. De wachttijd wordt daardoor veel te lang. Om die reden hebben we besloten om een (tijdelijke) stop op deze wachtlijst te zetten. Zodra de wachtlijst weer open is publiceren we dit op onze website.

Nieuwsbrief