Help! Watermonsters op Keizersrande

Stichting Keizersrande* voert in opdracht  en mede met bijdrage van IJssellandschap voor het 5e jaar een prachtig educatieprogramma ‘Speeluiterwaarden’ uit . Het programma gaat over spelen, natuur, water, boeren en kunst en is bedoeld voor kinderen in de basisschool leeftijd (7 -13 jr).

Dit jaar heeft st. Keizersrande een mooi nieuw programma ontwikkeld. Natuurlijk staat het spelen en ontdekken in de uiterwaarden weer centraal en is het Oog op de Uiterwaarden (dat ‘vreemde’ rode opblaasbare attribuut) het herkenningspunt in het landschap. Nieuw is de samenwerking met het Kunstenlab en de bijdrage van kunstenares Floor Coolsma. Floor staat aan de wieg van de watermonsters (www.watermonster.nl). Dit is een kunstproject waarbij kinderen geïnspireerd door het landschap, natuurboeken en vooral met hun eigen fantasie kleifossielen en watermonsters ‘vangen’. Speciaal voor deze gelegenheid is er een bijzonder Keizersrande Atelier ingericht.

Per seizoen worden de watermonsters in een echt kunstenlokaal, namelijk het Kunstenlab in het Havenkwartier in Deventer, tentoongesteld. Zodat iedereen die dat wil, en dan natuurlijk vooral de pappa’s en mamma’s en overige familieleden kunnen komen kijken welke monsters er allemaal rondom Keizersrande leven.

Scholen worden benaderd zich aan te melden of kunnen zichzelf aanmelden. Voor het seizoen 2018 is inschrijven niet meer mogelijk. Interesse om met de school in 2019 deel te nemen? Neem dan contact op met Martijn Wildekamp van stichting Keizersrande (stichting@keizersrande.nl) .

Zie voor het speeluiterwaardenproject:
VIMEO: Project Speeluiterwaarden   &
keizersrande

* Stichting Keizersrande is onderdeel van Natuurderij Keizersrande en heeft tot doel om culturele en educatieve activiteiten te ontwikkelen die de afstand tussen stad en land verkleinen. Stichting Keizersrande biedt naast Speeluiterwaarden veel ruimte voor educatie. Zo ook voor www.boerderijschool.nl

 

Nieuwsbrief