VERVALT: IVN winterwandeling ‘T Nijendal 27 december 2021

(Gaat ivm nieuwe coronamaatregelen niet door)

IVN Winterwandeling ’T NIJENDAL (Zoogenbrink)

Op maandag 27 december kan je meewandelen met een winterwandeling op landgoed ’t Nijendal in Olst. Start is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Zoogenbrink, Molenweg 3 in Olst.

‘T Nijendal is een aantrekkelijk gebied, een agrarisch coulisselandschap afgewisseld met bos. Tijdens de kortste dagen van het jaar blijkt dat er nog van alles te beleven is in het bos en langs de akkers, zoals diersporen, vogelgeluiden, nog bloeiende planten en de verschillende vormen van boomknoppen. Natuurgidsen van IVN Deventer nemen u mee door dit gebied en vertellen erover.

Kosten €2,- voor volwassenen, €1,- voor kinderen. Opgave is noodzakelijk bij excursies@ivndeventer.nl Info op www.ivn.nl/afdeling/deventer Honden kunnen helaas niet mee.

Door een unieke natuurruil in Overijssel is het voor stichting IJssellandschap in december 2021 mogelijk geworden om landgoed ’t Nijendal te verwerven van Staatsbosbeheer. Aan deze grondruil werd al sinds 2018 gewerkt door 9 natuurterreinbeheerders. De ruil komt ten goede aan de kwaliteit van de natuur doordat natuurgebieden meer aaneengesloten worden waardoor het beheer door de betrokken organisaties efficienter en effectiever kan worden uitgevoerd. Zie voor meer informatie hierover: NATUURPAREL ‘T NIJENDAL

Nieuwsbrief