Landschapscursus voor (recreatie)ondernemers

Recreatieondernemer in de IJsselvallei? Word Gastheer/vrouw van het Landschap

De IJsselvallei, een prachtig stukje natuur in Nederland. Van Zwolle tot Wilp slingert de IJssel zich door Gelderland en Overijssel. Als recreatieondernemer weet je als geen ander dat dit prachtige (cultuur)landschap de moeite waard is om te bezoeken. Wil je nog meer leren over dit gebied en samen met andere recreatieondernemers een netwerk opbouwen? Meld je dan aan voor de cursus Gastheer-vrouw van het Landschap! De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en start in maart 2023. Als opgeleide Gastheer-of vrouw van het Landschap weet je straks nog meer van je gebied en kun je jouw gasten beter wegwijs maken over de natuur en cultuurhistorie!

Onderscheidend ondernemen als ambassadeur van de IJsselvallei
In de cursus leer je alles over de natuur, het landschap en de cultuurhistorie van het prachtige IJssellandschap, zoals het ontstaan van het landschap, de mooie gebieden om te bezoeken en de recreatieve mogelijkheden die er zijn. Naast inspirerende lezingen van experts en excursies in de natuur, ga je zelf actief aan de slag in workshops waarin je leert hoe je het verhaal over het gebied kunt delen met jouw gasten. Doordat je in de cursus veel andere ondernemers ontmoet, bouw je een hecht netwerk op en verken je mogelijkheden om gezamenlijk activiteiten en arrangementen te ontwikkelen. Om daarmee de kwaliteiten van het gebied uit te dragen. De cursus beslaat 4 cursusdagen (dagdelen) plus een terugkombijeenkomst. Op elke cursusdag ga je ook op excursie om het geleerde buiten te ervaren. Afsluitend ontvang je een officieel certificaat en gevelbord.

Gastvrouw Simone Koggel, Erve Vechtdal – Koe Safari:
‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’

Voor wie?
De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in de omgeving van de IJssel (Gelderland en Overijssel) tussen Wilp en Zwolle zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv botenverhuur, kinderboerderij, outdoor sport), agrarische ondernemers die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, etc. Deelname is mogelijk door een of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dus ben je recreatieondernemer uit Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Epe, Raalte, Hattem, Heerde of Zwolle? Dan is deze cursus voor jou!

Over het programma Gastheer-vrouw van het Landschap
Door het volgen van het programma Gastheer-vrouw van het Landschap leer je niet alleen recreatieondernemers uit jouw omgeving (beter) kennen, maar sluit je je ook aan bij een netwerk van ruim 3.500 duurzame recreatieondernemers in Nederland. Zo ontmoet je gelijkgestemde ondernemers en deel je inspiratie en kennis. Als grootste opleider in natuurbeleving biedt IVN naast het Gastheer-programma, nog veel meer cursussen over natuur en natuurbeleving.

Kosten en aanmelden Gastheer van de IJsselvallei
Dankzij bijdragen vanuit Gastvrij Overijssel en Veluwe op 1, kost deelname aan het programma slechts eenmalig € 250,- per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal en vier cursusbijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op maandagmiddag 6,13, 27 maart en 3 april van 13.00 – 17.00 uur. Met een excursiedag in oktober 2023. Aanmelden kan via:  https://www.ivn.nl/provincies/overijssel/cursus-gastheer-van-het-landschap-ijsselvallei

@foto: Ingeborg Lukkien

 

Nieuwsbrief