Optreden IJssellandschap en OvhO in Sion groot succes!

IJssellandschap daar zit muziek in!

In een prachtig uitgelichte en uitverkochte zaal in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen trad vrijdag een 10-tal personeels- en bestuursleden van IJssellandschap op samen met leden van het Orkest van het Oosten. Voorafgaand aan dit optreden werd in twee repetitie-avonden een prachtig stuk gecomponeerd ter ere van 750 jaar IJssellandschap. Uiteraard kwamen het verleden, het heden, de IJssel en het Landschap duidelijk muzikaal in het stuk tot uiting. Ensemble Lite maakte het concert compleet met een aantrekkelijk en afwisselend programma met zigeunermuziek, jazz, tango en licht klassieke muziek.

Het merendeel van de personeelsleden had geen enkele muzikale ervaring en toch was het eindresultaat verrassend professioneel. De locatie, de sfeer, het muziekstuk en de aanvulling  Ensemble Lite, alles klopte. Het publiek beloonde het orkest en deelnemers dan ook met een staande ovatie!

De kans die IJssellandschap werd geboden om met Orkest van het Oosten aan de slag te gaan kwam voort uit het project ‘Compose and Connect’ van het OvhO Lab. Dit ‘lab’ is de kraamkamer voor innovatieve ideeën van het Orkest van het Oosten. Tim Nobel is de bedenker van het project Compose and Connect waarin samengewerkt wordt met medewerkers van Overijsselse organisaties aan een nieuwe compositie als een soort creatieve teambuilding.

Met dank aan Europese subsidie voert het orkest de komende drie jaar op vier plekken in Overijssel experimentele projecten uit om nieuwe publieksgroepen te bereiken. Hoe deze projecten er uit zullen zien, bepaalt niet de orkestdirectie maar dat doen musici uit het orkest en vertegenwoordigers van de samenwerkingspartner.

In 2018 wordt het project afgesloten met een groot gezamenlijk concert.

Nieuwsbrief