(St)Oer kamperen op Landgoed Oxe in de zomervakantie

Kom natuurkamperen op (st)OER kampeerterrein Oxerkamp. Kamperen bij Oxerkamp is nét even anders. Genieten van een heerlijke (gezins)vakantie én samen aan de slag  voor het behoud van het landgoed en de natuur!

Tijdens de doordeweekse ochtenden ga je met de mede vakantie-gangers in het bos werken. Samen bomen zagen, snoeien, paden opknappen en grasmaaien. Vele handen maken licht werk en natuurlijk is het vooral ook altijd heel gezellig om met jong én ouder, actief bezig te zijn. Tijdens de week is er begeleiding vanuit stichting Oxerkamp en IJssellandschap trapt af op maandagochtend met een uitleg over het landgoed, de natuur en het onderhoud. ’s Middag en ’s avonds maak je je eigen planning en kan je bijvoorbeeld gaan fietsen, zwemmen, genieten van de stad Deventer en/of dassen spotten in de ‘Dasmobiel’! Natuurlijk kan je ook op het kampeerterrein blijven en ’s avonds voldaan aanschuiven bij het kampvuur.

De ochtenden starten om ca 9:00 uur tot ca 12:30 uur (met pauze) en worden afgesloten met een gezamenlijk lunch. Op vrijdag is er een feestelijke afsluiting.
Zie voor alle informatie / exacte locatie / accommodatie en prijzen:
www.zomerkampoxe.com

IJssellandschap is eigenaar van een  gedeelte van Landgoed Oxe. Dit landgoed ligt in de bossen dichtbij Epse en valt officieel onder de gemeente Deventer. Een afwisselend gebied met de Dortherbeek, en begrenst door de A1 en de Schipbeek.  Er is een aantal agrarische bedrijven gevestigd en het landgoed heeft een uitgebreid en divers bosgebied. Oxe ligt een beetje verscholen maar is bij een breder publiek bekend vanwege het Landhuis Oxerhof, het Studiecentrum voor praktische filosofie. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een stoer kampeerterrein ligt dat onder het beheer valt van Oxerkamp. Families maar ook individuele bezoekers,  kunnen hier een heerlijke (zomer)vakantie doorbrengen.

Reactie van een deelnemer:

“Op het oxerkamp geniet ik van de rust van het bos, het zwoegen en het zagen en de gezelligheid met elkaar, jong en oud, iedereen trekt met elkaar op. De natuur doet de rest. Niets moet , niets hoeft. Het is een heerlijke plek”

Nieuwsbrief