Pimp our crib

“We willen een verdacht object in het bos melden”. Deze telefonische melding door een bezorgde wandelaar bij de Meldkamer Oost Nederland, waar een van onze vrijwilligers werkzaam is, was de aanleiding voor ‘pimp our crib!’ De crib is in dit geval overigens een soort bouwkeet, die de groene (dinsdag) vrijwilligers gebruiken als uitvalsbasis voor hun werk in de bossen van IJssellandschap.

De vrijwilligers vonden er wel wat van, van die melding. Als wij (IJssellandschap) die kale keet namelijk vanaf het begin af aan een duidelijke IJssellandschap identiteit hadden gegeven, was er niemand bezorgd geweest over illegale bosbewoning. Bovendien waren ze van mening: gemiste kans. Zo’n duidelijke IJssellandschap-keet zou immers gelijk dienst doen als promo-kar. Niet alleen voor IJssellandschap zelf, maar juist ook voor het vrijwilligerswerk.  Onze vrijwilligers zijn immers de beste ambassadeurs die zich ook nog eens vrij – willig inzetten voor onze gezamenlijke missie: de liefde uitdragen voor, en het goed beheren en beschermen van het (IJssel)landschap.

Ze hadden natuurlijk gelijk. De dinsdaggroep zou de dinsdaggroep niet zijn, als ze dan ook niet direct een oplossing zouden aandragen om deze meldingen in het vervolg te voorkomen: onder leiding van kartrekkers Titus en Hans werd een plan de campagne opgesteld, materiaal ingekocht, het timmermansoog scherp gesteld, de verfkwast opgepakt en de plakletters via een eigen plotter afgedrukt. Dat alles leidde er uiteindelijk toe dat, met wat hulp van onze werkplaatsmannen,  eind april De Grote Opening was van een volledig gepimpte IJssellandschap Vrijwilligerskeet.

Begeleid door applaus en met een lunch werden de deur en luiken geopend. Voortaan dus hopelijk geen verontruste telefoontjes meer naar de meldkamer maar alleen nog maar waardering voor én (aan)meldingen van nieuwe vrijwilligers!

 

Jet Nieboer, april 2022

Nieuwsbrief