Samenwerking Saxion

Zes 3e jaars Saxion studenten van vier verschillende Saxion opleidingen. Anne, Ferra, Justin, Max, Luzia en Tess zijn door het project Smart Solution (SSS) aan IJssellandschap gekoppeld. De opleidingen die ze volgen zijn o.a. communicatie, toerisme en game technology. Doel van SSS is dat studenten elkaar en de verschillende expertises leren kennen door middel van een professioneel vraagstuk. De studenten krijgen zo ook een breder (studenten)netwerk. Voor IJssellandschap is het winst om op deze manier een vraag voor te kunnen leggen aan jonge mensen uit verschillende vakgebieden.

De (onderzoeks)vragen waar de studenten mee aan de slag zijn gegaan hebben te maken met storytelling (ja, het is een Engelstalige opleiding) en of en op welke manier dat van toegevoegde waarde is voor IJssellandschap. Omdat de uitvoeringsfase net in de corona-crisis viel, is het vooral een digitale exercitie. Jammer natuurlijk maar ook wel weer passend bij de tijdsgeest en de doelgroep die gekozen is. De studenten zijn voortvarend te werk gegaan en zijn momenteel bezig om een prototype product op te leveren.

’T woord is aan ’the student’:

“..Wat is nou leuker dan om op een zonnige middag met je kinderen op de fiets te stappen en door het mooie IJssellandschap te dwalen! Wij zijn zes ambitieuze studenten van het Saxion die, in samenwerking met IJssellandschap, deze zonnige middag op de fiets nog leuker willen maken door de verhalen van het gebied te vertellen.

We hebben gedurende de afgelopen periode veel onderzoek gedaan naar de waarde van verhalen om te ontdekken voor welke doelgroep en op welke manier we de verhalen van IJssellandschap het beste kunnen vertellen.

Uit het onderzoek is gekomen dat de doelgroep “kinderen” voor IJssellandschap nog onderbelicht is, terwijl het een belangrijke doelgroep is. We hebben daarom een app ontwikkelt, speciaal voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool, om het IJssellandschap op een leuke en leerzame manier te ontdekken. IJssellandschap heeft de mooiste verhalen uit het gebied verzameld.

Een aantal verhalen hebben we verwerkt in het prototype van de app. Hazel de haas leidt je over een interactieve kaart langs de verhalen. Naast de verhalen wordt er ook van alles over IJssellandschap vertelt. Met de app kunnen kinderen, samen met hun ouders op zoek naar codes om de verhalen te ontgrendelen.

Wij vinden het belangrijk om kinderen te leren over de waarde van het landschap en het onderhoud daarvan. De verhalen hebben verschillende leerzame onderwerpen en worden allemaal op een interactieve manier beschreven en ondersteund door illustraties.

Houd de sociale mediakanalen van IJssellandschap de komende maanden goed in de gaten! Wij zijn namelijk hard aan het werk om deze app tot leven te brengen!

Groeten,

Anne, Ferra, Justin, Max, Lucia en Tess

Nieuwsbrief