Er zit muziek in het (IJssel)landschap! Slotgrachtconcert 2020

Wegens de maatregelen rondom COVID19 kan ook het Slotgrachtconcert 2020 niet doorgaan. We hopen in 2021 een nieuwe feestelijk editie te kunnen organiseren. In de tussentijd houden we oren en ogen open en blijven we in contact met o.a. Phion om te kijken welk, kleinschalig, evenementen we in 2020 wél kunnen organiseren volgens de richtlijnen. Heb je een goed idee en/of ben je onderdeel van een culturele organisatie en opzoek naar unieke buitenlocatie in het IJssellandschap, laat het ons weten!  (Jet Nieboer 06-30335588). 

Wegens het grote succes van vorig jaar verbindt IJssellandschap ook in 2020 natuur en muziek met het Slotgrachtconcert-in- het Groen!
Thema: Er zit muziek in het (IJssel)landschap
We breiden het programma dit jaar verder uit zodat je nóg langer kunt genieten van het landschap om je heen:

Maak kennis met het IJssellandschap en haar partners, ga op in het groen, geniet van excursies en een lezing, bezoek de IJssellinie en het landschapskunstwerk in de Hospitaalbunker, wandel door het park en luister naar muziek in het groen, stap in de verhalenwagen, neem je picknickmand mee, koop producten bij de boer of eet uit de natuur (met gids). Met medewerking van oa. de IVN Deventer, IJssellinie, pachters IJssellandschap, Vogelwerkgroep Deventer, Salland Boert en Eet Bewust en vele anderen.

Natuurlijk wordt de zomeravond afgesloten met het prachtige Slotgrachtconcert van Phion, Philharmonisch orkest Oost Nederland. De jonge Spaanse dirigent Jaume Santonja leidt het publiek door een licht-klassiek programma met vele knipogen naar de natuur en landschappen.  In bijvoorbeeld Rossini’s ouverture ‘Wilhelm Tell’ komen heel wat natuurtaferelen voorbij.  Ook Noorse fjorden en een Hongaarse poesta worden muzikaal tot uiting gebracht. Ongeacht de buitentemperatuur zal de dirigent zijn Spaanse roots eer aandoen en sluit hij het zomeravondconcert warmbloedig af.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd te genieten van de natuur op en rondom Landgoed De Haere, Haereweg 4 in Olst.

Slotgrachtconcert in het GROEN!
Datum: Zaterdag 29 augustus 2020

16.00 uur – 22.00 uur

Elk jaar willen we wat bijzonders neerzetten en de verbinding van de mens met het landschap  vergroten. In 2017 en 2018 speelden personeelsleden, vrijwilligers en bestuursleden van IJssellandschap samen met Ensemble Lite/Orkest van het Oosten een speciaal gecomponeerd muziekstuk waarin het IJssellandschap en haar geschiedenis doorklonk. Vorig jaar was het grote Slotgrachtconcert. In 2020 bieden we een heerlijke middag en avond aan op het landschap. Het programma is nog volop in ontwikkeling en er is nog een aantal verrassingen, dus hou de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Doe mee!
Heb je zelf ideeën om de bezoekers te verrassen ‘in het groen’? Wil je pianospelen op de bospiano of kan je prachtig zingen? Misschien wil je wel een gedicht voordragen of heb je een prachtige collectie vlinders die je nu wel eens aan een groot publiek wil laten zien….
Neem contact met ons op, we zijn (bijna) overal voor in!

 

 

Nieuwsbrief