Stadsboerderij Heerlijkheid Linde geopend

Het weer was perfect, de organisatie gestroomlijnd en de sfeer zat er goed in: de opening van Stadsboerderij Heerlijkheid Linde op Hemelvaartsdag was een groot succes. Duizenden bezoekers kwamen  zich verwonderen over de bijzondere ronde stal en de innovatieve manier van boeren waar Christian en Sanne Klein Koerkamp, de ondernemers, na een intensief gezamenlijk traject op uitgekomen zijn.

Die ronde open stal,  en dan ook nog eens zand op de bodem,  een melkrobot en de manier waarop koeienvlaai en urine gescheiden worden, voor de bezoekers wat het een ontdekking. De ruime winkel met lokale producten en het grote assortiment zelfgemaakt ambachtelijk ijs konden ook op veel ‘oohsss en ahhhss’ rekenen. Net als voor de koeien,  was ook voor de kinderen voldoende zand aangevoerd, waar druk in gespeeld werd. Als ze al niet over het ‘portable’ blotevoetenpad van Salland Boert en Eet Bewust liepen of in de rij stonden om als koe te worden geschminkt. Ouders en andere belangstellenden lieten zich ondertussen informeren over Heerlijkheid Linde of zaten gezellig met mede buurt-bewoners bij te kletsen aan de picknicktafels.

Trots als een pauw zijn Sanne en Christian op hun nieuwe bedrijf. Terecht.  Wat hebben ze keihard gewerkt om de stadsboerderij te kunnen realiseren én te presenteren op deze dag. Wij glommen met ze mee, want alles viel nu op z’n plek: de ontmoeting tussen stad en land, het versterken en verbinden van het landschap. Precies dat waarom we als IJssellandschap in 2020 geïnvesteerd hebben in de verwerving van het voormalige Linderveld/Deventer Noord Oost. Een cadeau aan de omgeving.

Kortom, een droomstart van de Stadsboerderij, welke direct nog gevolgd werd door de agrarische open dag op 2 juni en de Kunstfietsroute. Op 23 juni is er een officiële viering met partners , gemeente en provincie. Maar Heerlijkheid Linde heeft buiten deze feestelijke dagen, eufemistisch gezegd, ook geen gebrek aan aanloop. Een heel mooi teken dat,  na een lang traject in samenwerking met partners en de omgeving, ook echt met het gebied en de boerderij in een behoefte wordt voorzien.

We wensen Christian en Sanne heel veel succes met hun agrarische- en recreatieve onderneming! We verwelkomen samen met hen de omgeving graag in het gebied.

Zie voor openingstijden en andere informatie over de Stadsboerderij www.heerlijkheidlinde.nl

Meer informatie over het gebied Heerlijkheid Linde vind je hier https://ijssellandschap.nl/onze-gebieden/heerlijkheid-linde/

 

Nieuwsbrief