Start voedselbos Worpse Weelde

De Worp in Deventer krijgt een eigen voedselbos! De Worpse Weelde.  Een mooie plek waar je kunt proeven van fruit, noten en kruiden. Een plek waar de buurt elkaar ontmoet, geniet van wat de natuur te bieden heeft en daarover leert.  Op 21 mei hebben Judith Snepvangers, directeur van Stichting IJssellandschap, en Jan Barwegen namens voedselbos Worpse Weelde een intentieverklaring ondertekend. De verklaring is de voorloper van de definitieve, nog op te stellen samenwerkingsovereenkomst.

Het bos komt in de uiterste hoek van het moestuinencomplex bij de Dahliastraat, begrenst door de Rijksstraatweg en het fietspad langs het spoor. Dit voormalig maisland is begin 2024 als pachtgrond aan de stichting beschikbaar gesteld door Stichting IJssellandschap.

De initiatiefgroep van De Worpse Weelde bestaat uit een kleine twintig mensen met als gezamenlijke drijfveer dat ze zich in willen zetten voor de natuur en natuurbeleving. Zij zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen.  IJssellandschap juicht dit bewonersinitiatief dat zich richt op voedsel, natuur en natuurbeleving uiteraard van harte toe!

Het vraagt nog wel wat geduld van de Worpbewoners want het heeft nog tijd nodig voordat letterlijk de vruchten kunnen worden geplukt van de voorbereidingen. De planning is dat herfst 2024 de eerste boompjes en struiken worden gepland.

Meer informatie:    Persbericht Start Voedselbos Worpse Weelde

Nieuwsbrief