Termijn gesloten. Vacature: Projectleider verduurzaming gebouwen

Een communicatieve bouwkundig techneut

Wat ga je doen?

Als projectleider ga je op verfrissende en ondernemende wijze aan de slag met het verduurzamen van een gedeelte van de gebouwen van IJssellandschap. Het gaat om ca. 80 erven met hierop boerderijen, landhuizen en landelijke woningen. Veel van deze karakteristieke gebouwen zijn rijks- of gemeentelijke monument.

Je komt te werken in een informele organisatie met daadkracht en betekenis in Salland. Je draagt bij aan de belangrijke en complexe duurzaamheidsopgave van de gebouwen van IJssellandschap. Je vervult hierin met plezier verschillende rollen. Soms ben je vooral projectleider, op andere  momenten ben je uitvoerder of juist opdrachtgever aan externe uitvoerders. Je communiceert op positieve wijze met onze pachters en huurders en kijkt binnen de gestelde kaders naar de mogelijkheden voor het toekomstbestendig maken van ons culturele erfgoed. Je vertaalt deze mogelijkheden naar haalbare en realistische projecten, weegt financiering en rendement,  stelt risico-analyses op en verkent en concretiseert partnerschappen en externe financiering en subsidies.

Wat breng je mee?

We verwachten HBO werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde en ca. 5 jaar werkervaring in soortgelijke functie. Wat we daarnaast ook belangrijk vinden:

  • Professionaliteit: Met je ervaring in het leiden van bouwkundige projecten op het gebied van beheer en onderhoud van (monumentale) gebouwen en met verduurzamingsopgaven, formuleer je de concrete projecten en voert deze met enthousiasme en met de nodige dosis realisme uit. Je bent goed georganiseerd, werkt gestructureerd en je bent  cijfermatig sterk. Je kent de wereld van subsidies, omgevingsvergunningen en de regelgeving omtrent verduurzamingsopgaven en hebt een goed netwerk.
  • Creativiteit: je werkt binnen de vastgestelde kaders op het gebied van duurzaamheidsopgaven, rendement versus financiën.  Je bent tevens initiatiefrijk en oplossingsgericht, ziet ook buiten die kaders kansen en mogelijkheden die een bijdrage leveren aan een beter milieu.
  • Nieuwsgierigheid: je hebt een brede interesse in en kennis van onze belangrijkste werkvelden: (duurzame)landbouw, landschap, natuur, cultuurhistorie en natuurlijk gebouwen.
  • Prettige communicatie: je bent sterk in contacten met (agrarische)ondernemers, huurders, overheden en (onder)aannemers/leveranciers en maakt met hen duidelijke en transparante afspraken. Samen met de manager bouwzaken stem je de aanpak versus het reguliere groot onderhoud goed af.
  • Zelfstandigheid: De organisatie is niet groot. In samenwerking met de manager bouwzaken en onder aansturing van de financieel directeur, kun je op je eigen werkveld als projectleider prima zelf de route uitstippelen en bijwerken.
Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband: De duur van het project is 5 – 8 jaar.

Salaris: inschaling is in functiegroep 7 binnen de CAO, met beloning volgens het eigen IJssellandschap loongebouw (max € 4.791,- bruto per maand bij fulltime dienstverband).

Mogelijkheden: het dienstverband is voor 24 – 37 uur (0,60-1FTE). Dagen en tijden in overleg. Thuiswerken wordt gefaciliteerd.

Werken bij IJssellandschap

IJssellandschap is een particuliere landgoederenstichting met 4.140 hectare aan landbouwgrond, landgoederen, uiterwaarden en bos met daarop ruim 80 erven met monumentale panden in en rondom Deventer. Je bent onderdeel van een unieke stichting die haar oorsprong kent in de zorg van Deventer, met een verleden van meer dan 755 jaar, met hart voor het heden en het oog op de toekomst. Je kunt in deze baan echt van betekenis zijn voor Salland met de focus op Deventer en omgeving.

Binnen IJssellandschap zijn de lijnen kort en heb je veel inbreng. Het werkveld is boeiend en veelzijdig. Je netwerk in je vakgebied is al stevig, maar breidt zich verder uit en versterkt zich. Je werkt op een van de mooiste plekken in Salland in een prettig klein team met Sallandse nuchterheid en humor. Binnen de organisatie helpen we elkaar en bieden een luisterend oor. In dit werk kun je je (vrije)tijd flexibel indelen. Eventueel deels vanuit huis.

Heb je vragen of wil je solliciteren?

Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met Rudi Nieuwenhuizen, financieel directeur IJssellandschap (r.nieuwenhuizen@ijssellandschap.nl / 06-54 305242).

Wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 3 april 2023 een motivatiebrief met curriculum vitae naar info@ijssellandschap.nl, ter attentie van Rudi Nieuwenhuizen.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 11 april, de tweede gespreksronde op 18 april.

 

Nieuwsbrief