Welkom Machtelijn Tempelman

Kennismaking met Machtelijn, projectleider IJssellandschap

De wereld willen redden, dat zat er van jongs af aan in bij Machtelijn Tempelman (35 jr). Nu is de wereld redden wellicht niet direct haalbaar als projectleider bij IJssellandschap. Maar je kunt op z’n minst wél de omgeving een stukje mooier maken met relevante sociaal maatschappelijk en duurzame projecten. Dat is ook precies wat haar zo aanspreekt in haar nieuwe functie die ze sinds mei vervult. In deze huidige dynamische tijd, met de opgaven en ontwikkelingen waar IJssellandschap voor staat is er veel werk te verzetten. Initiatieven als Erve Nieuw Veldhuis, Linderveld en de energie-opgave vragen direct haar volle aandacht.

IJssel
Machtelijn is geboren in Nijmegen. Na wat omzwervingen strijken haar ouders met het gezin niet ver van Zutphen neer. De IJssel, het ijssellandschap, het buitenleven en dieren lopen als rode draad door haar leven. In haar jonge jaren met een verzorgpony bij de Gorssele Heide, het meehelpen op een boerderij in de buurt en tegenwoordig zelf (mét ponys) woonachtig in het buitengebied. Op deze zonnige warme ochtend van het interview heeft ze ’s middags toevallig vrij om het land te hooien.

Landgoed
Haar opleiding volgt ze op Larenstein in Deventer, studierichting Dier & Veehouderij met in gedachten later in een dierenartspraktijk te werken als praktijkcoördinator. Tijdens een stage op een landgoed in Engeland spreekt haar vooral aan dat het landgoed een klein maar dynamisch wereldje op zich is. Met dieren maar ook mét bosbouw én verschillende bewoners en gebruikers die met elkaar op lange termijn het landgoed in stand houden. Hier verbreedt ze haar koers en kiest voor de afstudeerrichting Rentmeesterij en Vastgoed.

Een nieuwe invulling en daarmee een verdienmodel opzetten voor een landgoed, zo luidt haar afstudeeropdracht, waarbij specifiek de mogelijkheden worden uitgewerkt voor een zorgtak met kinderen. Ook nu voor het landgoed in Engeland, waarvan de eigenaren ondertussen vrienden zijn geworden. In die zelfde periode is ook haar eerste kennismaking met IJssellandschap wanneer ze Jaap Starkenburg spreekt over het project De Grote Brander in Okkenbroek waar immers ook zorg en jeugd worden gecombineerd. Kroon op het werk, is dat haar afstudeeropdracht ook daadwerkelijk in een later stadium is uitgevoerd en nu floreert.

Rentmeester met een opdracht
Na Rentmeesterskantoor Duvekot in Bathmen komt ze terecht bij Eelerwoude, een adviesbureau op landschappelijk gebied. Na een tijdje ontstaat de behoefte om niet alleen in opdracht te werken maar juist zelf onderdeel van een opdracht te zijn. De overstap naar stichting IJssellandschap is hiermee een logische. Het lange termijn landgoedbeheer waarbij het zakelijke met het maatschappelijke wordt gecombineerd en met groene thema’s als duurzame landbouw en bodemkwaliteit.

Wat Machtelijn in wil brengen is om met nieuwe energie, een frisse blik en als spin in het web zich in te zetten voor IJssellandschap. Als een generalist die beheer en ontwikkeling ziet en verbinding legt met partijen om zo optimaal duurzaam te kunnen beheren en ontwikkelen. Door veel kennis te delen. Daarom past IJssellandschap zo goed bij haar en zij bij IJssellandschap. Welkom!

Nieuwsbrief