Wie DOET er mee?

DOET (Deventer OEfenprogramma Thuiswonenden)  is een programma dat mensen (55+) met geheugenproblemen stimuleert om meer te bewegen en gezond te eten. Onderdeel van dit programma is dat de deelnemers 1 x per week wandelen bij IJssellandschap onder leiding van een fysiotherapeut en betrokken IJssellandschap-vrijwilligers.

De deelnemers genieten volop tijdens deze wandelingen; van het landgoed (De Haere in Olst en Nieuw Rande in Diepenveen), de omgeving en vooral ook van de onderlinge contacten. Het is een mooi uitje, dat al begint met de rit met de bus van Zorggroep Solis die de wandelaars thuis op komt halen. Win-win: voor mantelzorgers kan het ook een moment zijn om wat tijd voor zichzelf te hebben.

Maar…. we zien het aantal deelnemers minder worden en dat is heel erg jammer, want het is een waardevol programma, er is plek genoeg en we weten dat de doelgroep groeiende is. Tijd voor aktie!

Ken je iemand voor DOET?
Uiteraard is er een signaalfunctie bij de eerste-lijnszorg en casemanagers, maar mocht je iemand in je naaste omgeving weten voor wie dit programma geschikt zou kunnen zijn,  neem dan zeker contact op met Zorggroep Solis (martine.zuiderveld@zorggroepsolis.nl) , samenwerkingspartner van IJssellandschap en initiatiefnemer van DOET. Deelnemers hoeven  niet al verbonden te zijn aan Zorggroep Solis. Overigens, ook voor mensen met Parkinson is het programma heel geschikt.

Onze beeldvrijwilligers Nico Kloek maakte recent een fotoverslag dat een goed beeld geeft van de wandelingen, zie:  Dankbaar werk is het voor de vrijwilligers van IJssellandschap, op pad gaan met ouderen met geheugenproblemen. (groenbezig.nl)

Onder aan het verhaal, via Solis of HIER vind je meer informatie over het volledige programma.

 

 

Nieuwsbrief