EXCURSIE

VOLGEBOEKT! za. 21 september Excursie Gooiermars

UPDATE: We zijn werkelijk overdonderd door het aantal positieve reacties en daarbij het aantal aanmeldingen. Binnen 1 dag zaten alle (6) rondleidingen vol . We proberen in het voorjaar een nieuwe excursie te plannen. Heeft u zich aangemeld, maar is er geen plaats meer? Dan krijgt u in ieder geval bericht als er een nieuwe datum in de planning staat,  of hou onze website in de gaten. 

5 jaar geleden is het plan ‘Gebiedsuitwerking Gooiermars’ uitgevoerd. De Gooiermars, gelegen aan de stadsrand van Deventer en aan de rand van o.a. de wijken Gravenland, Spikvoorde en landgoed De Bannink is een bijzonder gebied met 60 hectare nieuwe natuur. In 2014 hebben we een excursie georganiseerd om te laten zien waar er aan gewerkt is. De animo voor deze excursie was toen groot.

Na 5 jaar de natuur min of meer zijn gang te laten gaan ziet het gebied er anders uit. In de gebiedsuitwerking werkten landgoed De Bannink, IJssellandschap en agrariërs samen met de gemeente Deventer, provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland (nu WDOD) en LTO. IJssellandschap en Landgoed De Bannink willen u nu als omwonenden en betrokkenen graag wederom uitnodigen om een kijkje te komen nemen.
Daarom en vanwege de grote belangstelling voor de excursies in 2014, organiseren we op zaterdag 21 september a.s. de excursie/struintocht: Gooiermars 2019 hoe staat het er nu bij? Zodat we met elkaar de ontwikkelingen kunnen bekijken en wij deze kunnen toelichten. De excursie duurt ca. 1,5 uur en wordt in twee rondes gegeven. Ook als u er in 2014 niet bij was, is het leuk om mee te gaan.

Is het gebied zoals in het plan beschreven inderdaad natter geworden en zijn zeldzame planten zich gaan wortelen? Hoe staan de poelen erbij en hoe staat het met de insecten. De koeien grazen daar nog altijd rond, de Charolais van de familie Denneboom en Brandrode runderen van Boer Berrie en ook Rinus Bos is als agrariër betrokken bij het gebied.

Beheerders Leonard van den Brink (De Bannink), Gerben Visser en Tino van Beek (IJssellandschap) nemen u samen met het IVN Deventer en de agrarische ondernemers Jan Denneboom, Berrie Klein Swormink en Rinus Bos graag mee door het gebied waarbij zij het huidige beheer zullen toelichten. Het IVN Deventer heeft de natuurontwikkeling van de planten de afgelopen jaren gemonitord.

VOLGEBOEKT, aanmelden is niet meer mogelijk.> Deelname is gratis, u dient zich wel vóór 19 september aan te melden. Vanwege een beperkt aantal plaatsen hanteren we vol=vol!

Opgeven via vanelktonni@icloud.com onder vermelding van tijdstip van voorkeur (14.00 uur of 15.45 uur) naam, adres, aantal personen en telefoonnummer. Eventueel telefonisch opgeven kan ook via Tonni van Elk/IVN (0570-65 73 20) of IJssellandschap (0570-63 59 55). Als u mee wandelt, hou rekening met de weersomstandigheden en trek stevig schoeisel aan, we wijken hier en daar van de gebaande paden af.

Wij hopen u te mogen begroeten op 21 september.

Nieuwsbrief