Zilveren stadspenning voor IJssellandschap en Solis

Op donderdag 14 december hebben Zorggroep Solis en Stichting IJssellandschap uit handen van burgemeester Andries Heidema de Zilveren Stadspenning ontvangen. De organisaties werden hierbij ook bijgeschreven in het Gulden Boek van Deventer. Solis en IJssellandschap, met hun gezamenlijk oorsprong in 1267 vanuit het Heilige Geest Gasthuis/De Verenigde Gestichten, werden geroemd om hun eeuwenlange inzet voor de zorg in en om Deventer, zorg voor de mens en zorg voor het landschap. Aanleiding voor de uitreiking is het 750-jarige jubileum dat dit jaar gezamenlijk gevierd wordt.

Zowel Solis als IJssellandschap hebben het afgelopen jaar diverse activiteiten en evenementen georganiseerd om het bijzondere jubileum luister bij te zetten. Het jaar wordt op vrijdag 22 december a.s. feestelijk afgesloten met het  Mantelzorgdiner in de Lebuinuskerk voor 750 mantelzorgers, waarbij personeel en vrijwilligers van de organisaties de mantelzorgers in het zonnetje gaan zetten. De eervolle onderscheiding door, en de waardering van de gemeente Deventer is een mooie kroon op het gezamenlijke jubileumjaar.

Het Gulden Boek van Deventer bestaat sinds 1945. Het is ingesteld op initiatief van de tijdelijke burgemeester ir. C.A. Doets. Aanleiding was het aanbieden van het ereburgerschap van Deventer aan de commandant van de bevrijdende Canadese groepen: brigadegeneraal T. Graeme Gibson.

Nieuwsbrief