Zoektocht voor Natuurderij Keizersrande **update**

Wegens het vertrek van de huidige boerin en pionier Annette Harberink, per eind december 2022, is IJssellandschap op zoek naar een ondernemende natuurboer voor Natuurderij Keizersrande. Keizersrande is een door IJssellandschap in de uiterwaarden bij Deventer ontwikkeld uniek agrarisch bedrijf waar natuur, landbouw, ecologie, economie en recreatie met elkaar verenigd worden.

Eind april plaatsten wij de oproep ‘Ondernemer gezocht voor Natuurderij Keizersrande’. Hierop kwamen vele reacties van geïnteresseerden met een inspirerende diversiteit aan invullingen en ervaring. Na de eerste gesprekken is een drietal potentiële kandidaten uitgenodigd om voor half augustus een uitgewerkt bedrijfsplan in te dienen voor deze unieke plek. Op basis daarvan volgt een volgend keuzemoment waarbij uitgebreid gekeken wordt naar haalbaarheid, ondernemerschap en ervaring in natuurgericht boeren. De selectieprocedure wordt begeleid door bureau Eelerwoude. IJssellandschap heeft externe partners uitgenodigd in de selectiecommissie: Maria van Boxtel van Landco en Jan Duijndam (ervaren natuurboer/ondernemer uit de omgeving van Delft) ten behoeve van een zorgvuldige selectie.

Het streven is om in september een definitieve keuze te hebben gemaakt voor de juiste ondernemende natuurboer op deze plek. We stellen zodra er meer bekend is, graag de nieuwe ondernemer aan jullie voor. Wordt vervolg!

 

Nieuwsbrief