Met de hond

Als recreant kunt u dagelijks genieten van de natuur in uw directe omgeving. Ook in de natuurgebieden van IJssellandschap bent u van harte welkom. Het zijn ideale locaties om lekker te gaan wandelen met uw hond. Uiteraard geldt daarbij wel: met respect voor de mens en natuur! Daarom moeten honden aan de lijn.

Waarom mag ik mijn hond niet los laten lopen

Loslopende honden veroorzaken onrust in de natuur 
In de natuur leven vele dieren. Zij voelen zich er thuis, maar zijn ook erg kwetsbaar. Loslopende honden kunnen onrust veroorzaken. Ze gaan graag op ontdekkingstocht, hierbij kunnen ze broedende vogels verstoren en geursporen achter laten. Daarnaast zijn er honden die achter hazen, reeën en konijnen aan gaan, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Ook kunnen honden ziektes verspreiden; bijvoorbeeld door ontlasting.

Andere recreanten
Veel mensen hebben geen last van loslopende honden. Toch is er ook een grote groep mensen die zich stoort aan loslopende honden. Zij vinden het niet leuk als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter de fiets aan rent. Ook voor lieve honden…
 De regel ‘honden aan de lijn’ geldt voor alle honden. Groot of klein, lief of agressief, speels of een beetje sloom, wel of niet goed luisterend, in de natuurgebieden van IJssellandschap mogen honden alleen aangelijnd mee.

Omdat wij weten dat veel hondenliefhebbers toch graag hun trouwe viervoeter los laten lopen hebben wij daar in samenwerking met de gemeente Deventer ruimte voor gecreëerd op het Wechelerveld (aan de Raalterweg ter hoogte van crematorium Steenbrugge) en bij de Waterzuiveringsinstallatie (ter hoogte van de ‘oude ijsbaan’) dit zijn de enige locaties van IJssellandschap waar geen honden aanlijnplicht geldt.De gemeente Deventer kent verder meerdere hondenuitlaatgebieden. Zie hiervoor: hondenuitlaatkaart

haas-groen

Nieuwsbrief