Heerlijkheid Linde

STAD EN LAND VERBINDEN

Op 26 mei 2022 is Stadsboerderij Heerlijkheid Linde feestelijk geopend met een open dag. Duizenden mensen kwamen kijken naar de prachtige nieuwe ronde stal en bezochten de moderne boerderij-winkel. Vanaf heden is de boerderij dagelijks te bezoeken (m.u.v.) maandag. Zie www.heerlijkheidlinde.nl voor de laatste informatie over de openingstijden. Waarom Heerlijkheid Linde? Lees hier ons verhaal:

Heerlijkheid Linde (Linderveld/Deventer Noord Oost, 62ha) is juli 2020 definitief aangekocht door IJssellandschap van de gemeente Deventer. Een droom waaraan hard is gewerkt en geïnvesteerd, en die nu is uitgekomen. IJssellandschap creëert met deze investering de mogelijkheid om dicht bij de stad een biologisch melkveebedrijf met een innovatief concept te realiseren én biedt hiermee een prachtig uitloopgebied voor de omgeving. Dit nieuw te realiseren concept, dat de naam Heerlijkheid Linde draagt, legt verbindingen tussen natuur en landbouw, stad en platteland, boer en burger, recreatie en landschap. Precies dat waar IJssellandschap vanuit haar oorsprong voor staat.

In samenwerking met LTO Salland, educatiefcentrum De Ulebelt, Platform Schalkhaar, Plaatselijk Belang Lettele en Sallands Erfgoed is een plan gemaakt voor het gebied een aangeboden aan de gemeente. Daarnaast zijn vanaf het begin de agrarische ondernemers, eigenaar van de nieuw te bouwen stadboerderij, Sanne en Christian Klein Koerkamp betrokken.

Heerlijkheid Linde: Een plek waar boer, burger én natuur samen komen. Een natuurrijke plek met kringlooplandbuw, waar 60 koeien een prominente en zichtbare plek krijgen, de consument betrokken wordt bij de productie van voedsel en waar ruimte is voor ambachtelijk en lokaal ondernemerschap in een biodivers landschap.

Koetopia
Je hebt een koe, een ondernemer, een landschap en een naastliggende wijk. Wat ga je dan maken, welke dienst lever je en hoe ziet dan je verdienmodel er uit? En vooral ook: wie ben je als ondernemer, wat ligt je goed, wat niet, waar ben je goed in? Onder leiding van Studio Reframing en dankzij Courage, innovatie in de melkveehouderij, is samen met IJssellandschap en de ondernemers een traject doorlopen: Koetopia. Reframen betekent letterlijk: opnieuw kaderen of ontwerpen. Wat als je helemaal bij de basis begint, en je richt op de vraag, wat is dan het antwoord. Zie Koetopia en maak kennis met de ondernemers en het concept.

 

Momenteel (winter/voorjaar ’21-’22) vinden de bouwwerkzaamheden voor de stal plaats. De opening wordt verwacht rond hemelvaart/pinksteren 2022. Volg de vorderingen van de bouw/opening via Facebook (updates door Sanne en Christian Klein Koerkamp): Heerlijkheid Linde facebook of www.heerlijkheidlinde.nl