De Haere

  • SLIDER-De haere in het groen

De Haere

Landgoed van kunst en cultuur

Aan de IJsseldijk, tussen Olst en Deventer is Landgoed De Haere gelegen. Het landgoed is sinds 1996 in het bezit van IJssellandschap. Doelstelling van IJssellandschap in zijn algemeenheid is om naast het behoud en/of de versterking van cultuurhistorische en natuurhistorische waarden ook te streven naar een koppeling van bezit en functioneel gebruik. De Havezathe biedt derhalve sinds 2008 onderdak aan IJssellandschap. Op de eerste verdieping bevinden zich de 9 werkplekken van het (kantoor)personeel en de directie. De werkplaats is gevestigd aan de Raalterweg in Schalkhaar. Tevens houden er twee medewerkers van het Overijssels Particulier Grondbezit kantoor (OPG www.grondbezit.nl).

Op de benedenverdieping is www.kasteeldehaere.nl  gevestigd. Een heerlijke plek om met een kop koffie en/of een lunch even op adem te komen na een mooie wandeling over het landgoed. Ook is de locatie geschikt voor ‘rouw en trouw’. Geopend vrijdag t/m zondag van 11.00 uur – 17.00/18.00 uur.

Op het landgoed vindt u tevens De IJssellinie, de verdedigingslinie langs de IJssel. Van 1950 tot 1968 moest de linie ervoor zorgen om een onverhoopte opmars van het Rode Leger te vertragen door een brede zone langs de rivier onder water te zetten www.ijssellinie.nl

Het huidige landhuis heeft in een aantal fasen zijn huidige omvang en karakter gekregen (zie geschiedenis).

Welkom op de Haere, Gerrit Riezebos. Terreinmedewerker, parken.